Tökéletes krémes répatorta
április 5, 2017

Tökéletes krémes répatorta

 Image-1-14

Hozzávalók a tortához

  • 400g pekándió apróra vágva ( 1/3 a tortába 2/3 a díszítéshez)
  • 70 g xilit
  • 240 ml olaj
  • 4 nagy tojás
  • 130g almaszósz
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 310g zabpehelyliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 ½ teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál őrölt szerecsendió
  • ¼ teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 260 g ( kb. 4 nagy) reszelt répa

Hozzávalók a krémhez

  • 450g mascarpone
  • 115g sótlan vaj
  • 320g xilit
  • 2-3 evőkanál zsíros habtejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • csipet só

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Egy tálcát fedjünk le sütőpapírral, szórjuk rá a pekándiót és pirítsuk 8 percig. Ha elkészült tegyük félre.
  • Vegyük fel a hőfokot 180 fokra. Vajazzunk ki egy 22 centis tortaformát.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a xilitet, az olajat, a tojásokat, az almaszószt és a vaníliát.
  • Egy másik tálban keverjük össze alaposan a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat, a gyömbért, a szerecsendiót és a szegfűszeget.
  • Kanalazzuk bele a nedves hozzávalókat a lisztes keverékbe és egy gumi spatula segítségével forgassuk bele.
  • Forgassuk bele a répát és a pekándió egyharmadát a tésztába.
  • Öntsük ki a tésztát a tortaformába és süssük 30-35 percig vagy amíg a fogpiszkáló szárazon jön ki.
  • Miközben a torta teljesen kihűl, készítsük el a krémet.

 

  • Egy konyhai robotgép segítségével keverjük össze a krémsajtot és a vajat amíg egyenletes lesz. Adjuk hozzá a xilitet és 2 evőkanál habtejszínt. Keverjük 3 percig, majd adjuk hozzá a vaníliát és még egy kanál tejszínt.
  • Nagy sebességen keverjük 2 percig , majd ha túl édesnek találjuk a krémet adjunk hozzá 1 csipet sót.
  • Egy éles kés segítségével vágjuk félbe a tortát. A torta alját tegyük egy tálcára, kenjük meg egyenletesen krémmel, majd illeszük rá a másik felét. Fedjük le a maradék krémmel a torta tetejét és oldalát, majd tenyerünkkel díszítsük ki az oldalát pekándióval.

Jó étvágyat!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.