Sütés nélküli vegán áfonyatorta
április 19, 2017

Sütés nélküli vegán áfonyatorta

  Image-1-3

Hozzávalóka tésztához:

  • 40 dkg mandula
  • 2 evőkanál kókusz pehely
  • 20 dkg datolya
  • 6 dkg aszalt áfonya
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 6 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

  • 40 dkg kesudió, beáztatva
  • 1 citrom leve és héja
  • 8 evőkanál juharszirup
  • 1dl kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 30 dkg áfonya

 

Elkészítés

  • A tészta összes hozzávalóját öntsük egy turmixba és dolgozzunk össze egyenletesre (nem baj ha nagyobb darab manduladarabok maradnak).
  • Az egészet kanalazzuk egy kis tepsibe, jól nyomkodjuk bele az aljába és tegyük a hűtőbe fél órára.
  • Ezután készítsük el a krémet. Keverjük össze a turmixban a kesudiót, a citrom levét és héját, a juharszirupot, a kókuszolajat és a vanília aromát. Adjunk hozzá egy csipet sót ha szükségesnek érezzük.
  • Kanalazzuk rá a tésztaalapra, majd tegyük vissza a hűtőbe 1, ezután a fagyasztóba még egy órára.
  • Szórjuk a tetejére az áfonyát, és már fogyaszthatjuk is a finom vegán áfonyatortát.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 6002,00  -
Fehérje, g 171,34  -
Szénhidrát, g 390,75  -
Zsírok, g 109,55  -
A-vitamin, μg 5,40 1%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,96 23%
C-vitamin, mg 17,64 2%
Cink, mg 24,81 103%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 66,92 67%
Folsav, μg 44,25 7%
Foszfor, mg 3014,05 144%
Kalcium, mg 1005,20 101%
Kálium, mg 4582,80 229%
K-vitamin, μg 94,08 125%
Magnézium, mg 1575,60 420%
Mangán, mg 13,26 663%
Niacin, mg 10,59 22%
Pantoténsav, mg 2,43 14%
Réz, mg 9,06 906%
Riboflavin, mg 2,13 51%
Szelén, μg 66,50 44%
Tiamin, mg 0,68 21%
Vas, mg 26,80 112%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.