Rozmaringos steak spárgás babsalátával
április 18, 2017

Rozmaringos steak spárgás babsalátával

  Image-1

Hozzávalók

  • 2 teáskanál apróra vágott friss rozmaring
  • 1 ½ teáskanál finomra reszelt citromhéj
  • 1 ½ evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 darab (250g darabja) sovány hátszínszelet, zsír levágva
  • 350g koktélparadicsom
  • 2 csomag spárga
  • 400g bab konzerv, leöblítve megszárítva

 

Elkészítés

  • Keverjük össze a rozmaringot, 1 teáskanál citromhéjat, 1 evőkanál citromlevet és 2 evőkanál olíva olajat egy nagyobb kerámia tálban. Tegyük bele a steaket, forgassuk meg, majd fóliázzuk le és hagyjuk pihenni fél órát.
  • Forrósítsunk fel egy evőkanál olajat egy serpenyőben, majd süssük benne a húst 2-3 percig egyik oldalt majd másikat is.
  • Miközben készül a hús, egy másik serpenyőben készítsük el a spárgát és a paradicsomot. Süssük olajon 2 percig, majd fordítsunk rajta és főzzük amíg megpuhul. Keverjük össze a babbal, és a maradék citrom levével.
  • Az elkészült steaket tálaljuk a zöldségekkel.

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma 2 fő részére:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1573,00  -
Fehérje, g 173,43  -
Szénhidrát, g 95,21  -
Zsírok, g 24,37  -
A-vitamin, μg 324,90 41%
B12-vitamin, μg 4,00 53%
B6-vitamin, mg 1,32 31%
C-vitamin, mg 32,90 3%
Cink, mg 22,39 93%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 4,71 5%
Folsav, μg 130,43 22%
Foszfor, mg 1073,48 51%
Kalcium, mg 258,65 26%
Kálium, mg 2800,80 140%
K-vitamin, μg 121,44 162%
Magnézium, mg 197,60 53%
Mangán, mg 2,21 110%
Niacin, mg 15,61 33%
Pantoténsav, mg 1,40 8%
Réz, mg 1,60 160%
Riboflavin, mg 1,37 33%
Szelén, μg 122,01 81%
Tiamin, mg 0,38 12%
Vas, mg 12,12 50%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.