Mitől van pattanás a test különböző területein?
április 23, 2017

Mitől van  pattanás a test különböző területein?

Image-1-2

A testeden lévő pattanások más és más okokból jelennek meg. A pattanásokat okozhatják külső és belső faktorok is, a testen lévő ( nem arcon) pattanások jelentős részét külső tényezők okozzák. Ez egy jó hír, mert azt jelenti, hogy könnyebben kontrolálható és megszüntethető külső módszerekkel.

 

Vedd figyelembe, hogy az alábbiakban felsorolt problémák általánosságban igazak, és nem minden egyes emberre alkalmazható, hiszen mindenki szervezete más, és ,máshogy reagál a különböző külső tényezőkre.

 

Homlokon lévő

Rossz higiénia, izzadás és olajos bőr. Sampon vagy egyéb hajápolási termékek is okozhatják az irritációt, vagy az a tény, hogy nem mossuk ki rendesen a hajukból a sampont, balzsamot.

 

Hogyan szüntesd meg?

Moss hajat rendszeresen, de ne olyan sűrűn, hogy kiszárítsa a fejbőröd. Ha nagyon pattanásos a fejed, homlokod, cseréld le a sampon/balzsam párost, amit használsz. Próbálj ki olyan sampont, ami tartalmaz szalicilsavat, vagy például a Nizoralt. Kerüld a szilikonos, erős illatanyagú, színezéket tartalmazó készítményeket.

Kerüld a sapka és kalapok viselését hosszú távon, mert elzárják az izzadást a homlokon, és a melegben dunsztolódik a fejbőr.

 

Nyakon lévő

Samponból, kondicionálótól vagy más hajápolási termékektől származó irritáció; férfiaknál túl feszes gallér viselése. Mosodai mosószer vagy a túl sok cukor is okozhatja.

 

Hogyan szüntesd meg?

cseréld le a sampon/balzsam párost, amit használsz. Érdemes olyan ruhadarabot viselni, ami nem okoz súrlódást. Lehet, hogy nincsenek egyensúlyban a hormonok, ezért azt érdemes ellenőriztetni. Ajánlott a kevesebb cukor fogyasztása is, főleg ha úgy érzed, hogy nem veted meg az édességeket.

 

Háton lévő

Túl aktív faggyúmirigyek is okozhatják, vagy az izzadás, és a tény, hogy nem zuhanyzol edzés után; hiába nincs rossz illatod, akkor is fontos hogy gyorsan átmosd magad.

A túl sok zsíros, olajban sült étel is okozhatja, de a mosópor is az egyik kiváltó oka.

 

Hogyan szüntesd meg?

Izzadás után mindenképp zuhanyozz le. Az edző ruhákat rendszeresen mosd, hiába száradt meg rajtad, attól még beleizzadtál. Fontos, hogy a ruha, ami rajtad van légáteresztő legyen, és ne műszálas feszülős. Próbálj meg olyan tusfürdőt választani, ami természetes alapanyagokból készült. Olyan mosószert használj, ami érzékeny bőrre van, minimális illatanyaggal és színezékkel. Nem kell rikító rózsaszínű mosószer, a semleges is nagyon jól mos.

Esetleg érdemes megpróbálni, hogy hetente egyszer sós vízben fürdesz. A tengeri víz, vagyis a só nagyon jót tesz a bőrnek, és ezt otthon is könnyedén meg tudod valósítani.

Kevesebb zsíros, olajos étel fogyasztása is jó döntés lehet.

Mellkason lévő

Ez is kialakulhat amiatt, hogy edzés után nem zuhanyoztál le. A mosószer, és a tusfürdőre vonatkozó állítások itt is fenn állnak, plusz elmondható, hogy a sok túl fűszeres étel fogyasztása is okozhat pattanásokat a mellkason. Ritka esetben gombás fertőzés is lehet, ezt érdemes orvossal kezeltetni.

 

Hogyan szüntesd meg?

A megszüntetésénél minden tanács igaz, amit a háton lévő pattanásokról írtunk.

Használj pattanásra való kozmetikumokat a mellkasodon, ha sok fehéres „pattanás fejet” látsz a mellkasodon, amik nem reagálnak a kezelésre, akkor könnyen lehet, hogy gombás fertőzésről van szó. A mellkason található pattanások összefüggésben lehetnek a szegényes, egyoldalú táplálkozással, így változatos, nem túl fűszeres étrenddel lehet rajta segíteni.

 

Fenéken lévő

Nem tiszta alsónemű, vagy olyan ami nem szellőzik (főleg férfiaknál fordul elő). Túl sok ülőmunka esetén, vagy amikor a szőrszálak begyulladnak, nem tudnak nőni rendesen.

 

Hogyan szüntesd meg?

Rendszeresen kell mosni a ruhákat, és olyan alsóneműt kell választani, ami légáteresztő. Ne használj pórusokat eltömítő rossz minőségű testápolót.

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.