Minden amit a mozis kajáról tudni érdemes!
április 28, 2017

Minden amit a mozis kajáról tudni érdemes!

  Image-1-9

Megint moziba mész hétvégén? Úgy gondolod, hogy tartasz egy kis laza estét, és jól belakmározol a mozi büféjében? Sok ember számára pattogatott kukorica és cukorka nélkül nincs is igazi mozis élmény. Azonban készülj fel, hogy tönkre teheti a diétát, ha nem figyelsz oda. Egy kis kreativitással és tervezéssel könnyedén megmenekülhetsz a plusz kalóriáktól.

 

De mire figyelj oda? Mit csinálj jobban?

A leges legfontosabb, hogy soha ne érkezz a moziba éhgyomorral. Így sokkal nehezebb lesz ellenállni a kísértésnek. Mozi előtt vacsorázz meg rendesen, és akkor nem leszel éhes.

 

Mozis popcorn

Az otthoni pattogatot kukorica nem tartalmaz olyan sok kalóriát? Ugyanazokkal  a számadatokkal kalkulálsz a mozis kukorica esetében is? Kutatások kimutatták, hogy a mozis popcorn tele van olyan zsiradékkal, ami eltömíti az artériákat. A mozis popcorn nagyjából 400-1200 kalóriát tartalmaz méretétől függően, és akkor ne is beszélj az 1500miligram nátriumról, és a benne lévő zsírokról.  Ha egy közepes popcornhoz egy közepes kólát is iszol, az nagyjából 1600 kcal, ami megegyezik, vagy akár több is, mint a napi kalória szükségleted.

Mit tudsz tenni?

Ha mindenképp vágysz egy kis kukoricára, akkor a legkisebb méretet vegyétek, és felezzetek el ketten egyet. Ha nem habzsolod be a reklám előtt, akkor a film elején így is tudsz popcornt enni.

 

Nachos sajtszósszal

Belegondoltál már, hogy egy nachos önmagában mennyi kalória? Sajtszósszal együtt 1100!! A legtöbb benne található zsír a sajtszószból származik, ezért ha teheted cseréld le salsa szószra. Egy adag nachos 59g zsírt tartalmaz, és a napi ajánlott mennyiség 65g!  Ez azt jelenti, hogy a mozis nachos a napi zsírbeviteled 91%-át kiteszi.

 

Édességre vágysz?

A sós után jól esik egy kis édes falat, cukorka esetleg csokoládé? Ne külön külön vegyetek, hanem közösen egyet, és azt felezzétek meg. Legjobb opció, ha van nálad édes gyümölcsös rágó, és mikor megkívánod az édességet, akkor bekapsz belőle egyet.

 

Italok

Akciósan menüben megvásárolható a cukros kóla, sprite, vagy más szénsavas ital a popcornnal? Úgy érzed muszáj ezt venned, mert így kifejezetten spórolsz? Az ásványvíz valóban nem olcsó a mozikban, de akkor vásárolj legközelebb egy karton fél literes vizet, és mikor moziba mész tegyél be egyet a táskádba. Kár azért az egészségtelent és a hizlalót választanod, mert olcsóbb!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.