Ferrero golyós tripla csokis szelet
április 14, 2017

Ferrero golyós tripla csokis szelet

Image-1-3 

Hozzávalók a tésztához és a díszítéshez

  • 75g vaj, apróra vágva
  • 50g étcsokoládé, apróra vágva
  • 55 barna cukor
  • 35g liszt
  • 2 x 200g Ferrero Rocher
  • 16 szem Raffaello

Hozzávalók a csokoládékrémhez

  • 2 x 200g tejcsokoládé, apróra vágva
  • 70ml zsíros tejszín
  • 1 teáskanál vanília kivonatot

Hozzávalók a fehér csokoládés kókusz moussehoz

  • 180g fehér csokoládé, apróra vágva
  • 1 evőkanál forró víz
  • 1 ½ teáskanál zselatin por
  • 130ml zsíros tejszín ( kb.40%os)
  • 2 tojás, elválasztva
  • ½ teáskanál kókusz aroma
  • 2 evőkanál porcukor

Hozzávalók az étcsokis ganache-hoz

  • 100g étcsokoládé, apróra vágva
  • 2 evőkanál zsíros tejszín
  • 25g vaj, apróra vágva

Hozzávalók a mandula pralinéhez

  • 2 evőkanál forgácsolt pirított mandula
  • 30g porcukor

 

A tészta elkészítése

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy nagyobb, 20x30cm-es tepsit. Az oldalait és az alját béleljük ki sütőpapírral. Hagyjuk hogy oldalt a papír 5 centivel túl nyúljon, így könnyebb lesz kiemelni.
  • Gőz felett olvasszuk fel a fekete csokoládét és a vajat, majd adjuk hozzá a barnacukrot.
  • Ha elkeveredett egyenletesen, adjuk hozzá a lisztet, majd a jól elkevert masszát öntsük a tepsibe. Süssük 10-12 percig, amíg jól átsül, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

A tejcsokoládés krém elkészítése

  • Olvasszuk fel a teljcsokoládét a tejszínnel gőz felett. Keverjük bele a vaníliát. Öntsük a csokoládé krémet a kihűlt tésztára, és tegyük be a hűtőbe 1 órára.

A fehércsokoládés mousse elkészítése

  • Olvasszuk fel gőz felett a fehércsokoládét. Hagyjuk 5 percig hűlni. Ezalatt az idő alatt tegyünk fel forrni egy kevés vizet és oldjuk fel benne a zselatint a csomagoláson leírtak szerint.
  • Egy elektromos mixer segítségével verjük habosra a tejszínt.
  • Adjuk hozzá a tojássárgáját, a kókusz aromát, és a krém felét a fehércsokoládéhoz. Keverjük össze egyenletesen. Forgassuk bele a fehércsokoládés masszába a maradék habot. Keverjük bele a zselatint.
  • Az elmosott és szárazra törölt konyhai robotgépben verjük habbá a tojásfehérjéket. Adjuk hozzá a cukrot és addig verjük amíg kifényesedik. Forgassuk a tojásfehérjét két részletben a fehércsokis mixbe. 
  • Kanalazzuk a mixet a tepsibe a csokis krém fölé és egyengessük el a tetejét. Tegyük a hűtőbe 4 órára vagy amíg megmerevedik.

Étcsokis ganache elkészítése

  • Gőz felett olvasszuk fel a csokoládét a tejszínnel, majd keverjük hozzá a vajat.
  • Vegyük le a gőzről és hagyjuk 5 percet hűlni, közben kevergessük.
  • Öntsük a csokoládét a sütemény tetejére. Várjuk további 5 percet és tegyük a ferrero rocher és raffaello golyókat szépen egyenes sorban a tetejére. Tegyük a hűtőbe minimum 1 órára, vagy amíg megdermed.

 

  • Ezalatt az idő alatt készítsük el a mandula pralinét. Tegyük a mandulát egy sütőpapírral kibélelt tálcára.
  • Tegyünk 2 evőkanál vizet és a cukrot egy kis serpenyőbe alacsony hőfokon. Kevergessük, amíg a cukor elolvad. Ekkor állítsunk a hőfokon és kezdjük el forralni. Forraljuk kevergetés nélkül  4-7 percig vagy amíg arany színű lesz.
  • Ha kész azonnal öntsük rá a mandulára, és hagyjuk kihűlni fél órát. Ezután törjuk apró darabokra a pralinét.
  • Óvatosan emeljük ki a süteményt a tepsiből és hagyjuk állni 15 percet. Szórjuk meg a mandula pralinéval majd egy éles kés segítségével várjunk szeleteket.
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.