Fehércsokis brownie
április 29, 2017

Fehércsokis brownie

 Image-1-1

Hozzávalók a sütihez

  • 230 g vaj
  • 170 g fehér csokoládé, durva darabokra vágva
  • 220 g cukor
  • 4 nagy tojást, szobahőmérsékleten
  • 2 teáskanál tiszta vanília kivonat
  • 190 g liszt
  • 1/2 teáskanál só
  • 180 g fehércsokoládé chips

Hozzávalók a krémhez

  • 110g krémsajt
  • 60g sótlan vaj
  • 55g olvasztott fehér csokoládé
  • 80g xilit porrá zúzva
  • 1/2 teáskanál tiszta vanília kivonat

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki egy 23×33 cm-es tepsit és béleljük ki sütőpapírral.
  • Gőz felett olvasszuk fel a fehércsokoládét a vajjal. Keverjük bele a cukrot, és hagyjuk, hogy teljesen felolvadjon, majd keverjük bele a felvert tojásokat és a vaníliát.
  • Szitáljuk bele a lisztet és a sót, majd forgassuk bele a fehércsokoládé chipset.
  • Öntsük bele a kikészített tepsibe és süssük 30-35 percig úgy, hogy enyhén le van fedve alufóliával.
  • Szúrjuk bele a fogpiszkálót, és ha túl ragacsosan jön ki, akkor süssük még.
  • Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kihűlni. Ezalatt készítsük el a krémet.
  • Egy konyhai mixer segítségével verjük fel a krémsajtot és a vajat. Adjuk hozzá az olvasztott csokoládét, a vaníliát és a cukrot.
  • Ha szükséges adjunk hozzá egy csipet sót.
  • Kenjük meg a krémmel a brownie tetejét.

Jó étvágyat!

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.