Csibe cupcake
április 13, 2017

Csibe cupcake

 Image-1 

Hozzávalók a tésztához

  • 175g liszt
  • 1 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál só
  • 2 nagy tojás
  • 110g cukor
  • 1 1/2 teáskanál vanília aroma
  • 70 ml napraforgó olaj
  • 70ml kefir

Hozzávalók a krémhez

  • 75g vaj, lágy
  • 90 g xilit pottá zúzva
  • 1 evőkanál citromlé

Hozzávalók a díszítéshez

  • 250g sárga tortabevonó fondant
  • 100g fehér tortabevonó fondant
  • piros szívecske alakú dísz
  • apró csokis drazsé ( mini M&M’s )

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Tegyünk minden muffin formába egy muffinpapírt.
  • Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.
  • Egy elektromos mixer segítségével verjünk fel két tojást, majd adjuk hozzá a xilitet.
  • Öntsük hozzá a vanília aromát és az olajat, majd keverjük 1-2 percig.
  • Vegyük vissza a sebességet közepesre és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és a kefirt felváltva. Épp addig keverjük csak, míg egyenletes lesz.
  • Öntsük szét a tésztát egyenletesen a formák között. ( kb. félig legyenek)
  • Süssük 12-14 percig, a lényeg, hogy az egész jól átsüljön.

 

  • A krém elkészítéséhez kezdjük el felverni a vajat, majd adjuk hozzá a citromlevet és a xilitet és verjük habosra.
  • Egy evőkanál krém kivételével a maradékot oszlassuk el egyenletesen a cupcakek tetején.
  • Nyújtsuk ki a mindkét fondantot 2 mm vastagságúra.
  • Egy 7 cm-es kör alakú szaggatóval szaggassunk ki 12 kört a sárga fondantból.
  • A maradék sárga fondantból egy kés segítségével vágjunk ki csepp alakú kis szárnyakat.
  • A 7 cm-es kör alakú szaggatóval szaggassuk ki 4 kört a fehér fondantból és vágjunk egy fél centis cikk-cakk sávot a közepébe.
  • Ezután a kivágott fondattal díszítsük a cupcaket kiscsibésre. A szivecske dísz lehet a lába és a csőre, míg a csokigolyó a szeme.

Jó szórakozást!

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.