Trópusi kókuszgolyó
március 30, 2017

Trópusi kókuszgolyó

  Image-1

Hozzávalók

  • 150g szárított édesített ananász
  • 120g makadám dió
  • 1 ½ passionfruit csak a belseje
  • 2 evőkanál kókusz liszt
  • 2 evőkanál kókuszolaj
  • 1 ½ evőkanál fehér chia mag + 2 evőkanál extra
  • 35g kókuszreszelék

 

Elkészítés

  • tegyük a makadámdiót és az ananászt egy tálba. Öntsük fel hideg vízzel. Hagyjuk pihenni két órát. Öblítsük át, majd itassuk le papírtörlővel.
  • Egy mixerben keverjük össze a makadámdiót és az ananászt krémesre.
  • Adjuk hozzá a passinfruit-ot, kókuszlisztet, kókuszolajat, chia magot és 2 evőkanál kókuszreszeléket. Dolgozzuk egyenletesre.
  • A maradék kókuszreszeléket és chiamagot szórjuk ki egy tányérra. Egy zárható dobozt béleljünk ki sütőpapírral.
  • Egy kanál segítségével mérjünk ki kis adagokat és gyúrjunk labda formát.
  • A labdát görgessük meg a kókuszos mixben, majd tegyük a zárható edénybe.
  • Ha elkészültek a labdák tegyük őket a hűtőbe 3 órára.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1353,30  -
Fehérje, g 18,65  -
Szénhidrát, g 55,38  -
Zsírok, g 38,57  -
A-vitamin, μg 2,70 0%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,22 5%
C-vitamin, mg 30,84 3%
Cink, mg 2,63 11%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 0,53 1%
Folsav, μg 11,24 2%
Foszfor, mg 417,37 20%
Kalcium, mg 232,82 23%
Kálium, mg 590,28 30%
K-vitamin, μg 0,63 1%
Magnézium, mg 193,60 52%
Mangán, mg 4,42 221%
Niacin, mg 3,26 7%
Pantoténsav, mg 0,44 2%
Réz, mg 0,95 95%
Riboflavin, mg 0,13 3%
Szelén, μg 21,78 15%
Tiamin, mg 0,36 11%
Vas, mg 4,41 18%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.