Spenót szezon: 3 étel 3 étkezésre
március 24, 2017

Spenót szezon: 3 étel 3 étkezésre

    

Spenótos tojásmuffin

Image-1-14

Hozzávalók

  • 12 tojás
  • 1dl tej
  • egy marék koktélcseresznye
  • fél hagyma apró kockákra vágva
  • egy nagy marék friss spenót felaprítva
  • egy avokádó felszeletelve

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és sütő spray-vel olajozzuk be a muffinformát.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat, a tejet, és fél kanál borsot.
  • Keverjük bele a spenótot, a paradicsomot és a hagymát.
  • Osszuk el egyenletesen a masszát a formák között és süssük 20-25 percig, vagy amíg a tojás teljesen megsül.
  • Vegyük ki az elkészült tojást a sütőből és hagyjuk 5 percet lehűlni, mielőtt kivesszük a formából.
  • Szeljük fel hozzá az avokádót, és szórjuk meg sajttal a tojás tetejét.

 

 

Spenóttal töltött gomba

 Image-1-11

Hozzávalók

  • 30 gomba, mossuk meg és távolítsuk el a talpát
  • 8 dkg krémsajt
  • 120g parmezán sajt, reszelve
  • 1 marék apróra vágott spenót
  • ½ teáskanál hagyma por
  • ½ teáskanál fokhagyma por
  • ½ teáskanál só

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Egy konyhai robotgép segítségével keverjük össze a krémsajtot, a hagyma és fokhagymaport, valamint a sót. Forgassuk bele a spenótot.
  • Töltsük meg a gombát a krémmel és tegyük egy sütőpapírral lefedett tálcára.
  • Süssük a gombákat 15-20 percig, vagy amíg megpuhulnak.
  • Szórjuk meg a gomba tetejét parmezánnal.

 

Görög spenótos pite

Image-1-12 

Hozzávalók

  • 4 lap levelestészta
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy hagyma, apróra vágva
  • 20 dkg apróra vágott spenót
  • 30 dkg ricotta sajt
  • 8 dkg feta sajt, morzsolt
  • 8 dkg trapista sajt, reszelt
  • 2 nagy tojás
  • 3 evőkanál apróra vágott friss kapor
  • 3 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Egy nagy Sütőtálcát fedjünk le sütőpapírral.
  • Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olíva olajat, majd adjuk hozzá a hagymát. Főzzük puhára körülbelül 5 percig, majd tegyük félre.
  • Egy nagy tálban keverjük össze a hagymát, a spenótot a ricottát, a fetát, a trapista sajtot, tojásokat, kaprot, petrezselymet sót és borsot.
  • A töltelék felét tegyük rá a sütőpapírra és kenjük szét egyenletesen. Fedjük le két kinyújtott levelestésztával, majd kenjük meg a levelestésztát enyhén vajjal. Tegyük rá a maradék tölteléket és fedjük le megint két kinyújtott levelestésztával. A tetejét kenjük meg vajjal.
  • Süssük amíg a levelestészta elkezd megpirulni, körülbelül 15 percet.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.