Lisztmentes narancsos csokitorta
március 29, 2017

Lisztmentes narancsos csokitorta

 Image-1-2 

Hozzávalók

  • 1 narancs meghámozva
  • 3 tojás, elválasztva
  • 150g kókusz cukor
  • 150g mandulaliszt
  • 50g nyers kakaópor
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • Csipet só
  • Kakaópor a tetejére
  • Narancsszeletek a díszítéshez

 

Elkészítés

  • Tegyük a narancsot egy kis lábasba és öntsük fel hideg vízzel, hogy elfedje. Kezdjük el forralni, majd forrás után vegyük vissza a hőfokot és pároljuk 2 óráig. Ha szükséges öntsük fel vízzel. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
  • Vágjuk durva kockákra és vegyük ki a magokat.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki teljesen egy 20cm átmérőjű tortaformát.
  • Keverjük össze a tojássárgáját a cukrot és a narancsot egyenletesre. Adjuk hozzá a mandula lisztet, a kakaóport, sót és a sütőport.
  • Elektromos mixer segítségével verjük fel a tojásfehérjét merev habbá.
  • Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjét a kakaós mixbe, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze.
  • A mixet kanalazzuk át a tortaformába.
  • Süssük 35 percig agy amíg a közepe is jól átsül.
  • Szórjuk meg a tetejét kakaóporral és díszítsük narancsszeletekkel vagy narancs héjjal.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1657,90  -
Fehérje, g 64,27  -
Szénhidrát, g 170,47  -
Zsírok, g 15,36  -
A-vitamin, μg 172,80 22%
B12-vitamin, μg 0,64 9%
B6-vitamin, mg 0,22 5%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 6,79 28%
D-vitamin, μg 2,34 3%
E-vitamin, mg 24,23 24%
Folsav, μg 25,16 4%
Foszfor, mg 942,05 45%
Kalcium, mg 461,72 46%
Kálium, mg 1353,72 68%
K-vitamin, μg 1,07 1%
Magnézium, mg 445,90 119%
Mangán, mg 3,45 173%
Niacin, mg 3,05 6%
Pantoténsav, mg 1,31 7%
Réz, mg 2,35 235%
Riboflavin, mg 1,59 38%
Szelén, μg 45,42 30%
Tiamin, mg 0,13 4%
Vas, mg 9,03 38%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.