Kókuszos bounty torta
március 23, 2017

Kókuszos bounty torta

 Image-1-4

Hozzávalók

  • 250g csomag csokolis keksz
  • 75g vaj, olvasztott
  • 225g csomag nedves kókusz pehely
  • 100g kókuszreszelék
  • 400g sűrített tej
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 220g tejcsokoládé, apróra vágott
  • 180g étcsokoládé, apróra vágott
  • 100 g vaj, apróra vágott
  • 300ml tejszínhab

Hozzávalók a díszítéshez

  • 180g fehér csokoládé, apróra vágott
  • 20g pirított kókusz chips
  • 180g étcsokoládé, apróra vágott

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 3cm magas, 24 centi átmérőjű piteformát.
  • Egy mixeren zúzzuk porrá a kekszet. Adjuk hozzá a vajat és keverjük egyenletesre.
  • A tészta alapot nyomkodjuk a tortaformába úgy, hogy egyenletesen elfedje az ajját és a szélét körbe. Ha elkészült tegyük a hűtőbe 10 percre.
  • Keverjük össze a kókuszpelyhet, a kókuszreszeléket, a tejet, a tojást és a vanília aromát egy tálba. A mixet kanalazzuk rá a korábban elkészített süteményalapra.
  • Süssük 30 percig, vagy amig elkezd pirulni a teteje. Ha elkészült tegyük félre lehűlni.
  • Gőz felett olvasszuk fel a a tej csokoládét és az étcsokoládét a vajjal. Ha felolvadt, akkor hagyjuk pár percet hűlni, majd öntsük a sütemény tetejére. Tegyük be a hűtőbe legalább 2 órára, hogy megszilárduljon.
  • A díszítés elkészítéséhez fedjünk le két tepsit sütőpapírral. Olvasszuk fel a mikroban külön tálban a fehér illetve az étcsokoládét.
  • A felolvasztott csokoládét azonnal öntsük rá a sütőpapírra, szórjuk meg kókuszpehellyel majd hagyjuk megkeményedni a hűtőben.
  • A kemény csokoládét törjük meg tüske alakúra.
  • A tortát díszítsük tejszínhabbal és csokoládé tüskével.

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.