Isteni olasz teasütemény
március 2, 2017

Isteni olasz teasütemény

  Image-1-3

Hozzávalók

  • 1 tojásfehérje
  • egy csipet só
  • 70 gramm xilit
  • 100 gramm mogyoró/mandula

 

Elkészítés

  • Pirítsuk meg a mogyorót a sütőben 180 fokon addig, amíg bőre nagyjából lejön és a mogyorószemek aranybarnára pirulnak. ( körülbelül 15 perc)
  • A sütőt vegyük vissza 150 fokra.
  • Ha elkészült vegyük ki a sütőből, és dörzsöljük addig, amíg a héja le nem esik.
  • Hagyjuk teljesen lehűlni, majd egy aprító segítségével zúzzuk durva darabokra.
  • Egy tepsit fedjünk le sütőpapírral.
  • Habverővel verjük könnyed habbá a tojásfehérjét a só segítségével.
  • Forgassuk bele a mogyorót és a cukrot, de vigyázzunk, hogy ne törjük össze a habot.
  • Egy evőkanál segítségével mérjük ki az adagokat a sütőtálcára.
  • Süssük 30 percig, vagy amíg aranybarna lesz.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 909,60  -
Fehérje, g 18,24  -
Szénhidrát, g 91,86  -
Zsírok, g 0,00  -
A-vitamin, μg 0,00 0%
B12-vitamin, μg 0,01 0%
B6-vitamin, mg 0,20 5%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 1,36 6%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 0,00 0%
Folsav, μg 0,29 0%
Foszfor, mg 271,90 13%
Kalcium, mg 350,84 35%
Kálium, mg 528,00 26%
K-vitamin, μg 0,00 0%
Magnézium, mg 158,99 42%
Mangán, mg 4,97 249%
Niacin, mg 1,48 3%
Pantoténsav, mg 0,05 0%
Réz, mg 0,81 81%
Riboflavin, mg 0,18 4%
Szelén, μg 4,45 3%
Tiamin, mg 0,14 4%
Vas, mg 2,00 8%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.