Epres pite
március 18, 2017

Epres pite

  Image-1-9

Hozzávalók

  • 125g sótlan vaj, szobahőmérsékleten
  • 110g xilit
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só
  • 2 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 125g zabpehely liszt
  • 250g eper, kis kockákra vágva
  • 2 evőkanál barnacukor

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Egy konyhai mixer segítségével verjük fel a vajat krémes puhára.
  • Adjuk hozzá a cukrot, a sütőport, a sót, és keverjük egyenletesre.
  • Miközben megy a mixer adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
  • Adjuk hozzá legvégül a vanília aromát és a lisztet, azonban ekkor már csak alacsony sebességen járassuk a gépet.
  • Szórjuk a tetejére a felvágott epret.
  • Hintsük meg barnacukorral, és süssük 35-40 percig, vagy amig a közepe teljesen átsül.

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2108,85  -
Fehérje, g 36,28  -
Szénhidrát, g 219,97  -
Zsírok, g 68,91  -
A-vitamin, μg 629,70 79%
B12-vitamin, μg 0,51 7%
B6-vitamin, mg 0,19 4%
C-vitamin, mg 51,45 5%
Cink, mg 3,93 16%
D-vitamin, μg 1,56 2%
E-vitamin, mg 3,46 3%
Folsav, μg 24,20 4%
Foszfor, mg 583,31 28%
Kalcium, mg 213,89 21%
Kálium, mg 720,87 36%
K-vitamin, μg 11,17 15%
Magnézium, mg 156,13 42%
Mangán, mg 3,97 198%
Niacin, mg 1,39 3%
Pantoténsav, mg 0,94 5%
Réz, mg 0,54 54%
Riboflavin, mg 0,48 11%
Szelén, μg 53,97 36%
Tiamin, mg 0,29 9%
Vas, mg 4,95 21%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.