Chilis tilápia burgonyával
március 11, 2017

Chilis tilápia burgonyával

Image-1-13 

Hozzávalók

  • 600g kis méretű újburgonya
  • 2 piros paprika, nagyobb darabokra vágva
  • 1×2 evőkanál borecet
  • extra szűz olívaolaj
  • 4 nagy darab tilápia vagy tőkehal
  • zöldsaláta
  • 6 forró ecetes paprika
  • 1 teáskanál chilli pehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom leve és héja

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
  • Főzzük a krumplit addig, amíg könnyen belemegy a kés, majd szűrjük le.
  • Szórjuk szét egy sütőpapírral kibélelt tepsin és egy spatulával roppantsuk meg.
  • Adjuk hozzá a paprikát, locsoljuk meg 1 evőkanál ecettel és olajjal, majd süssük 25 percig.
  • Egy mixerben keverjük össze az ecetes paprikát, a chili pelyhet, a fokhagymát, a citromot 1 evőkanál borecetet 2 evőkanál olíva olajat és 1 evőkanál paprika port. Keverjük össze egyenletesre.
  • A krumpli sütési idejének utolsó 10 percében tegyük a halat a tepsire egy kevés paprika szósszal és sózzuk borsozzuk meg.
  • Ha elkészült a hal és a krumpli salátával és a maradék szósszal tálaljuk.

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1474,90  -
Fehérje, g 135,10  -
Szénhidrát, g 193,01  -
Zsírok, g 5,13  -
A-vitamin, μg 1606,20 201%
B12-vitamin, μg 16,16 215%
B6-vitamin, mg 1,95 47%
C-vitamin, mg 71,86 7%
Cink, mg 6,22 26%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 19,49 19%
Folsav, μg 49,55 8%
Foszfor, mg 1262,50 60%
Kalcium, mg 270,27 27%
Kálium, mg 4621,26 231%
K-vitamin, μg 64,78 86%
Magnézium, mg 325,98 87%
Mangán, mg 2,22 111%
Niacin, mg 28,70 60%
Pantoténsav, mg 3,54 20%
Réz, mg 1,47 147%
Riboflavin, mg 1,62 39%
Szelén, μg 135,93 91%
Tiamin, mg 0,48 14%
Vas, mg 17,39 72%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.