Hamis spárgás pizza
március 21, 2017

Hamis spárgás pizza

 Image-1-1

Hozzávalók

  • 1 (9 × 9-es) lapos fagyasztott leveles tészta, felengedve
  • 1 nagy tojás, plusz 1 tojás sárgája
  • 150g ricotta sajt
  • ½ teáskanál citromhéj
  • ½ citrom leve
  • szórásnyi apróra vágott friss petrezselyem
  • 40g frissen reszelt parmezán sajt
  • 3/4 teáskanál só
  • 3/4 teáskanál fekete bors
  • 45dkg spárga
  • 2 teáskanál extra szűz olívaolaj
  • 2 dkg sonka

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 190 fokra és béleljünk ki egy tálcát sütőpapírral.
  • Tegyük a levelestésztát egy enyhén belisztezett felületre. Nyújtsuk ki egy 25×35 cm.es téglalapra, majd tegyük át a tepsire.
  • Egy kis tálban keverjük össze a tojássárgáját 1 evőkanál vízzel.
  • A felhigított tojással enyhén kenjük meg az egész levelestésztát.
  • Egyéles késsel rajzoljunk 2 centis szélet a tésztán, amit nem kenünk össze feltéttel.
  • Egy villa segítségével szurkáljuk át a tésztát, hogy könnyedebb, levegősebb legyen( a szélét ne).
  • Süssük a levelestésztát 10 percig, vagy amíg aranybarna és pufi lesz.
  • Amíg sül a tészta egy kis tálban keverjük össze a ricottát, az egész tojást, a citrom levét és héját, a petrezselymet, fél teáskanál sóval és fél teáskanál borssal.
  • Kenjük szét egyenletesen a megsült tésztán úgy, hogy a szélét hagyjuk meg.
  • Vágjuk le a spárga alját, hogy körülbelül 20 cm hosszú legyen.
  • Tegyük szépen egymás mellé a ricottára de úgy, hogy a végek váltakozzanak.
  • Kenjük meg a spárgákat a maradék olíva olajjal, majd szórjuk meg a maradék sóval és borssal.
  • Tépjük a sonkát darabokra és szórjuk szét a spárga tetején.
  • Tegyük vissza az egészet a sütőbe, és süssük 15 percig. Ha nagyon elkezd barnulni a tészta, fedjük le egy fóliával. Addig süssük, amíg a spárga megpuhul.
  • Éles kés segítségével vágjuk fel kockákra, és szórjuk meg parmezánnal.

 

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 936,10  -
Fehérje, g 57,82  -
Szénhidrát, g 54,37  -
Zsírok, g 23,10  -
A-vitamin, μg 357,78 45%
B12-vitamin, μg 0,83 11%
B6-vitamin, mg 0,25 6%
C-vitamin, mg 8,82 1%
Cink, mg 5,24 22%
D-vitamin, μg 1,62 2%
E-vitamin, mg 4,07 4%
Folsav, μg 51,32 9%
Foszfor, mg 662,16 32%
Kalcium, mg 644,14 64%
Kálium, mg 839,52 42%
K-vitamin, μg 118,37 158%
Magnézium, mg 79,50 21%
Mangán, mg 0,67 34%
Niacin, mg 3,39 7%
Pantoténsav, mg 1,17 7%
Réz, mg 0,69 69%
Riboflavin, mg 1,02 24%
Szelén, μg 62,37 42%
Tiamin, mg 0,32 10%
Vas, mg 7,52 31%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.