Mandulás lenmagos pizza
február 18, 2017

Mandulás lenmagos pizza

   Image-1-4

Hozzávalók

  • 160g lenmag liszt
  • 130 mandula liszt
  • 1 teáskanál tengeri só
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 3 nagy tojás, felverve
  • 3 evőkanál kókuszolaj, olvasztva
  • 1/2 csésze víz
  • Ízlés szerint pizzafeltét: mozzarella, paradicsomszósz, bazsalikom, hagyma, sonka, paprika, kukorica…

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 220 °C fokra.
  • Keverjük össze a lenmaglisztet, a mandula lisztet, a sót, a sütőport, és az olasz fűszerkeveréket.
  • Egy kis tálban keverjük össze a tojást, a mézet, az olajat és a vizet.
  • A vizes mixet keverjük a lisztes alapanyaghoz, és dolgozzuk simára.
  • Fedjük le egy törölközővel és tegyük meleg helyre kb. 1 órára, vagy amíg duplájára nő.
  • Egy olívaolajjal kilent tepsibe egyenletesen kézzel oszlassuk el.
  • Süssük 15 percig, majd vegyük ki, tegyük rá a tetejére a feltéteket, és süssük további 10-15 percig.

 

 Image-1-3

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1925,30  -
Fehérje, g 79,43  -
Szénhidrát, g 92,00  -
Zsírok, g 16,43  -
A-vitamin, μg 172,80 22%
B12-vitamin, μg 0,64 9%
B6-vitamin, mg 0,44 10%
C-vitamin, mg 0,37 0%
Cink, mg 8,69 36%
D-vitamin, μg 2,34 3%
E-vitamin, mg 21,42 21%
Folsav, μg 42,21 7%
Foszfor, mg 1306,31 62%
Kalcium, mg 601,79 60%
Kálium, mg 1507,50 75%
K-vitamin, μg 4,45 6%
Magnézium, mg 650,13 173%
Mangán, mg 4,47 223%
Niacin, mg 4,41 9%
Pantoténsav, mg 1,74 10%
Réz, mg 2,23 223%
Riboflavin, mg 1,54 37%
Szelén, μg 65,90 44%
Tiamin, mg 0,89 27%
Vas, mg 9,47 39%

 

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.