Epres sajttorta csokiöntettel
február 10, 2017

Epres sajttorta csokiöntettel

  Image-1-11 

Hozzávalók

  • 14 graham keksz, zúzott
  • 4 evőkanál olvasztott vaj
  • 1/4 teáskanál só
  • 500g krémsajt
  • 2 nagy tojás
  • 110g tejföl
  • 32g cukor
  • 1 tk. vanília
  • 200g olvasztott csokoládé
  • 12 eper

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 160 fokra.
  • Béleljük ki a muffin sütőformát papírral, és fújjuk be sütősprayvel.
  • Egy nagy tálban keverjük össze az összezúzott graham kekszet, az ovlasztott vajat és a sót amíg homogén lesz.
  • Nyomkodjuk a kekszes mixet a formák aljába.
  • Egy keverőedény segítségével verjük habosra, könnyedre a krémsajtot, majd adjuk hozzá a tojásokat, a tejfölt, a cukrot, a vaníliát és keverjük össze.
  • A krémet kanalazzuk egyenletesen elosztva az előkészített kekszalapokra.
  • Süssük 20 percig, vagy amíg a krémsajt megszilárdul és csak a közepe lesz remegős. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd legalább 2 órát pihenjen a hűtőben mielőtt csokoládés eperrel díszítjük.
  • Kanalazzunk egy kis olvasztott csokoládét a mini sajttorta tetejére, majd egy csokiba mártott epret is helyezzünk rá.

 Image-1-12

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3966,60  -
Fehérje, g 67,20  -
Szénhidrát, g 186,10  -
Zsírok, g 194,22  -
A-vitamin, μg 1419,60 177%
B12-vitamin, μg 1,28 17%
B6-vitamin, mg 0,25 6%
C-vitamin, mg 51,45 5%
Cink, mg 7,57 32%
D-vitamin, μg 1,56 2%
E-vitamin, mg 5,59 6%
Folsav, μg 26,43 4%
Foszfor, mg 1022,78 49%
Kalcium, mg 643,86 64%
Kálium, mg 1703,46 85%
K-vitamin, μg 21,94 29%
Magnézium, mg 366,08 98%
Mangán, mg 3,23 162%
Niacin, mg 1,69 4%
Pantoténsav, mg 2,00 11%
Réz, mg 2,52 252%
Riboflavin, mg 1,26 30%
Szelén, μg 65,93 44%
Tiamin, mg 0,10 3%
Vas, mg 15,24 63%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.