Diós, chia magos málnás müzli
február 21, 2017

Diós, chia magos málnás müzli

 Image-1

Hozzávalók

  • 300g málna
  • 2 evőkanál citromlé
  • 70g chia mag
  • 170g zabpehely
  • 120g kókuszreszelék
  • kis marék dió, durvára vágva
  • 30g tökmag
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 180g juharszirup
  • 4 evőkanál dió/makadámdió/ mandula olaj

 

Elkészítés

  • Tegyük a málnát és citromlevet egy kis lábasban a tűzhelyre közepes hőmérsékleten. Kevergetve főzzük3 percig, vagy amíg megpuhul.
  • Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a chia magot.
  • Melegítsük elő a sütőt 140 °C fokra. Béleljünk ki sütőpapírral egy kisebb tepsit.
  • Keverjük össze a zabpelyhet, a kókuszt, a diót, a tökmagot és a szezámmagot egy nagy tálban.
  • Tegyük a juharszirupot és az olajat egy kis serpenyőbe. Melegítsük fel és kevergessük 3 percig, vagy amíg teljesen összeolvad.
  • Öntsük a zabos mixhez és keverjük el egyenletesre.
  • A felét öntsük az elkészített serpenyőbe. Nedves kézzel nyomogassuk le. Öntsük rá a málna mixet, és egy spatulával egyengessük el. A málna tetejére kanalazzuk rá a maradék zabkeveréket. Nedves kézzel ezt a réteget is nyomogassuk le.
  • Süssük 50 percig vagy amíg aranybarna lesz.

Jó étvágyat!

 

c Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2498,00  -
Fehérje, g 54,26  -
Szénhidrát, g 345,13  -
Zsírok, g 45,56  -
A-vitamin, μg 3,84 0%
B12-vitamin, μg 0,00 0%
B6-vitamin, mg 0,30 7%
C-vitamin, mg 29,59 3%
Cink, mg 9,23 38%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 2,74 3%
Folsav, μg 35,81 6%
Foszfor, mg 1214,46 58%
Kalcium, mg 600,32 60%
Kálium, mg 1277,64 64%
K-vitamin, μg 18,10 24%
Magnézium, mg 463,52 124%
Mangán, mg 8,42 421%
Niacin, mg 6,10 13%
Pantoténsav, mg 0,62 3%
Réz, mg 2,33 233%
Riboflavin, mg 0,41 10%
Szelén, μg 69,78 47%
Tiamin, mg 0,63 19%
Vas, mg 11,94 50%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.