Áfonya torta krémsajt mázzal
február 5, 2017

Áfonya torta krémsajt mázzal

 Image-1-1    

Hozzávalók

  • 200g sütemény liszt
  • 200g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 1/4 teáskanál szódabikarbóna
  • 3/4 teáskanál só
  • 270g xilit
  • 225g sótlan vaj
  • 1 evőkanál citromhéj
  • 4 nagy tojás
  • 2 tk citrom aroma
  • 1/2 teáskanál vanília-kivonat
  • 200ml tej
  • 80ml tejföl
  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 400g friss áfonya, szobahőmérsékleten

 

Hozzávalók a krémsajt mázhoz

  • 340g krémsajt, lágyított (1 1/2 pkgs)
  • 180g sótlan vaj
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1/4 teáskanál citromlé aroma
  • 250g xilit porrá zúzva
  • Áfonya és citrom szelet, a díszítéshez (opcionális)

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Vajazzunk ki 3darab 22 centi átmérőjű tortaformát, majd szórjunk bele lisztet, forgassuk körbe és öntsük ki. (ha csak 1 formánk van akkor vagy 3 menetben sütjük a tésztát, vagy csak 2 emeletes tortát sütünk, akkor két fordulóban sül a piskóta – ekkor viszont a fent megadott mennyiség 2/3-ára van csak szükség!)
  • Egy tálba keverjük össze a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát, és a sót.
  • Egy elektromos mixer segítségével keverjük össze a vajat, a xilitet, a citrom héját amíg könnyed lesz.
  • Egy kis tálban keverjük össze a tejet a tejföllel és a citrom levével, majd pihentessük pár percig.
  • Ezalatt keverjük bele a tojásokat egyesével a vajas mixbe, majd a citromaromát és a vanília aromát.
  • Keverjünk 3 evőkanál áfonyát a lisztbe.
  • Adjuk hozzá a lisztes keverék 1/3-át a vajhoz, majd a tejes-tejfölös keverék felét, közben közepes fokozaton keverjük. Megint adjuk hozzá a maradék lisztes mix felét, a maradék tejes-tejfölös keveréket, végül a lisztet; eközben folyamat keverjük míg egyenletes lesz.
  • Ha homogén tésztába forgassuk bele az áfonyát.
  • Osszuk el a mixet egyenletesen a formák között.
  • Előmelegített sütőben süssük 24-27 percig, vagy amíg a fogpiszkáló próba szárazon jön ki!
  • Engedjük fokozatosan hűlni kb.20 percig, majd hűtsük le teljesen.
  • Amíg a hűl a piskóta egy mixerben keverjük össze a krémsajt hozzávalóit.
  • Az elkészült piskóták közé tegyünk krémsajtot, majd vonjuk be a tortát is.
  • A tetejét és az oldalát díszítsük áfonyával és szeletelt citrommal!

Image-1-2

Image-1-3

Image-1-4

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.