Sült brokkoli falatok
január 18, 2017

Sült brokkoli falatok

 Image-1-6

 Hozzávalók

  • 2 közepes fej brokkoli, virágok levágva
  • kis marék apró kockára vágott hagyma
  • 3 evőkanál őrölt zsemlemorzsa
  • 1 nagy tojás
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • Ranch öntettel vagy ketchup

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő sütőt 175 fokra. Fedjünk le egy tepsit sütőpapírral.
  • Tegyünk fel forrni sós vizet egy nagy lábosba.
  • Adjuk hozzá a brokkoli virágokat és főzzük őket puhára, ez körülbelül 5 perc.
  • Folyó víznél mossuk át a brokkolit és tegyük egy mixerbe. Csak néhány másodpercig daráljunk rajta, amíg épp, hogy szétesik. Ne daráljuk túl sokat, mert akkor a mix felvizesedik és túl sok levet ereszt.
  • 3 csészényi brokkoli mixet keverjünk a hagymával, zsemlemorzsával, tojással és parmezánnal, majd keverjük egyenletesre.
  • 2 evőkanálnyi adagonként formázzunk belőle kis hengereket, és helyezzük a rudakat a sütőpapírra.

Image-1-5

  • Süssük őket 20 percig, majd fordítsuk meg és süssük további 10-15 percig, vagy amíg ropogós lesz.
  • Tálaljuk ketchuppal, humussal vagy egyéb mártogató öntettel.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 746,80  -
Fehérje, g 49,02  -
Szénhidrát, g 73,79  -
Zsírok, g 12,09  -
A-vitamin, μg 696,72 87%
B12-vitamin, μg 0,63 8%
B6-vitamin, mg 0,43 10%
C-vitamin, mg 54,39 5%
Cink, mg 4,22 18%
D-vitamin, μg 0,98 1%
E-vitamin, mg 6,68 7%
Folsav, μg 59,85 10%
Foszfor, mg 618,15 29%
Kalcium, mg 805,14 81%
Kálium, mg 1095,84 55%
K-vitamin, μg 617,74 824%
Magnézium, mg 111,41 30%
Mangán, mg 1,47 73%
Niacin, mg 5,51 11%
Pantoténsav, mg 1,20 7%
Réz, mg 0,36 36%
Riboflavin, mg 0,79 19%
Szelén, μg 38,92 26%
Tiamin, mg 0,40 12%
Vas, mg 5,24 22%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.