Mit mond el a körmöd az egészségedről?
január 7, 2017

Mit mond el a körmöd az egészségedről?

 image-1-1

A szem a lélek tükre, a köröm viszont az egészségé? A különböző egészségügyi megbetegedések sokszor a körmünkön is meglátszódnak.

Nézzük az egyes körömproblémák milyen egészségügyi problémákat jelenthetnek.

 

Sárga köröm

A körmök természetesen is besárgulhatnak bizonyos kor felett, azonban a rendszeres körömlakkozás is okozhatja az elszíneződést. Ha azt tapasztalod, hogy sárga a körmöd, akkor egy ideig érdemes szüneteltetni a manikűrözést. A dohányzás szintén elszínezheti a körmöt.

 

Száraz, repedezett törékeny köröm

Ez a probléma elég általános, és sok magyarázata lehet. A kiszáradt körmök lehetnek a túlzott körömlakklemosó használattól, gyakori vegyszerrel való érintkezéstől ( mosogatószer, takarító szerek), vagy szimplán attól, hogy nagyon száraz a környezet. Ha azonban ezeket a tényezőket megváltoztatod, és még mindig törékeny marad a körmöd, az is lehetséges, hogy pajzsmirigy alul működésed van. Hogy rendbe tedd a a körmeid használj direkt körömápoló krémet-lehetőleg sheavajasat, mert a körmök ugyanúgy, mint a bőröd, jó nedvszívó képességgel rendelkezik.

 

Fehér foltok

Sokan azt hiszik, a fehér foltok kálciumhiányt jelentenek, azonban azok a fehér foltok nem túl jelentősek. Sokszor kisebb sérülések eredménye, mint például becsípted valahova az ujjad, vagy rácsaptad az ajtót az ujjadra.

 

Vízszintes bordák

Ez közvetlen a körmöt ért sérülést jelzi, vagy ha több körmödön is megjelenik, akkor súlyos betegség is lehet. Miért pont a körmön jelenik meg? Amikor a szervezet keményen dolgozik a betegségek leküzdése érdekében, akkor próbál energiát megtakarítani a fontosabb dolgok részére. A test nagyjából azt érzékeli, hogy fontosabb dolga is van, mint körmöt növeszteni, ezért megállítja a növést. Másik magyarázata a vízszintes bordáknak, ha egy beteg korábban erős gyógyszeres kezelést, korábban kemoterápiát kapott.

 

Függőleges bordák

Ez olyan, mint a ráncok a szem körül. Ahogy öregszünk a körmön kialakulnak a függőleges csíkozódások.

 

Vékony, kanálszerű körmök

spoon-shaped-nails

Amikor a körmök nagyon vékonyak, és picit felfelé íveltek, akkor nevezzük kanál körömnek. Ez egy tipikus tünetet a vashiánynak, amire érdemes külön táplálék kiegészítőt is szedni!

 

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.