Miért vásárolj állatkísérlet mentes terméket?
január 12, 2017

Miért vásárolj állatkísérlet mentes terméket?

 animal-testing-ban

Az egyesült államokban a kozmetikai és gyógyszer cégek cégek évente több, mint 100 millió állatot kínoznak és ölnek meg a tesztelés érdekében. Ez ellen azonban Te is tehetsz! Vásárolj olyan kozmetikumot, amely ’cruelty-free’, tehát nem végez állatkísérleteket, ezzel támogatva azon márkák megerősödését, amelyek figyelnek a környezetre.

 

Mely állatokat használják a tesztelésre?

A kozmetikai iparban leginkább nyulakat, tengerimalacokat, egereket és patkányokat használnak a tesztelésre. Ezek a kisállatok gyakran elpusztulnak a kísérletezés során.

A különböző gyógyszerek tesztelésére és a kutatások segítésére gyakran használnak kutyákat, macskákat, és majmokat.

Az állatokon történő tesztelés indokolt az orvosi kutatások esetében, mert emberiség helyzetének javítására törekednek, ezen kívül törvény írja elő, hogy előszőr tesztelni kell. A kozmetikumokat azonban nem kötelező állatokon is kipróbálni, mégis elterjedt megoldás lett a nagy cégeknél.

 

Miért érdemes áttérned olyan márkákra, amelyek nem végeznek állatkísérleteket?

  • Jelenleg több, mint 7000 olyan biztonságos hozzávaló található, amit a kozmetikai cégek felhasználhatnak a termékeikhez. Ezeket a termékeket nem kell állatokon tesztelni, mert bizonyították, hogy biztonságos.
  • Rengeteg alternatíva található, csak egy kicsit utána kell járni. az új technológiák olyan tesztelési megoldásokat tesznek lehetővé, amik mellett az állatkísérletek elhagyhatók.
  • Az állatokon való tesztelésnek nincs tudományos jelentősége, mivel az állatoknak és az embereknek más a génállománya, így az egyes anyagokra való reagálás is különböző.
  • Az állatkínzás nem vonatkozik laboratóriumi állatokra, ez azt jelenti, hogy bármit tehetnek az állatokkal, a törvény nem bünteti.

 

Mi az amire érdemes figyelni?

  • Attól még, hogy azt állítja, hogy egy márka, hogy ’not tested on animals’ tehát nem tesztelt állatokon, ez gyakran azt jelenti, hogy a végterméket nem tesztelték állatokon, de az alapanyagokat igen.
  • Érdemes észben tartani, hogy azok a márkák, amelyek be akarnak lépni a virágzó kínai piacra mind végeznek állatkísérleteket, ugyanis Kínában törvény írja elő, hogy az idegen kozmetikumoknak állatkísérleteket kell végezniük. Tehát, ha egy ország értékesíti termékeit Kínában akkor garantáltan végez állatkísérleteket!
  • Még érdemes szem előtt tartani, hogy noha egy cég nem végez állatkísérleteket, az anya vállalat azonban igen, akkor végső soron ugyanúgy támogatod azt a vállalatot amely állatokon tesztel. Ezt érdemes észben tartani.

 

A logo az alábbi 3 kell hogy legyen, ez jelenti azt, hogy állatkísérlet mentes. Vigyázz azonban, hogy sok más, hasonló logot használnak, megtévesztés gyanánt!

 

Screen Shot 2017-01-11 at 00.28.56Screen Shot 2017-01-11 at 00.28.51Screen Shot 2017-01-11 at 00.28.41 

Néhány márka, amelyek állatkísérlet mentesek: ( a teljes lista a PETA honlapján megtalálható!)

Anastasia Beverly Hills, Bareminerals, Becca, Colourpop, Essence, Kat von D, Marc Jacobs Beauty, Milani, Nars, Tarte, Too Faced, Urban Decay, Lush, Kevin Murphy

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.