Miért olyan jó a szezámmag?
január 27, 2017

Miért olyan jó a szezámmag?

 

A szezámmag számos ázsiai konyha alapja, és talán az egyik legrégebbi ízesítő, amit az ember használ. Nagyon értékes a szezámmag olaj, amely kiemelkedően ellenáll az avasodásnak.

 

Screen Shot 2017-01-27 at 17.35.17

A szezámmag nem csak nagyon jó réz és mangán forrás, de kiváló kálcium, magnézium, vas, foszfor, B-vitamin, cink, szelén  is. Ezen fontos tápanyagok mellett tartalmaz két különleges anyagot: a szezámolajat és a szezamolint. Mindkét anyag segít csökkenteni a koleszterin szintet, csökkentik a magas vérnyomást, ezen kívül megvédi a májat az oxidatív (alkohol például) hatásoktól.

A réz  amely a szezámmagban van segít csökkenteni a reumás panaszokat és duzzanatokat.

A benne található magnéziumnak köszönhetően támogatja az ér és légzőszer rendszerek egészségét, csökkenti a szívroham, stroke, valamint egyéb diabéteszes szívmegbetegedések kockázatát. Segít megelőzni a migrént, helyreállítja a az alvási zavarokat azoknál a nőknél akik a menopauza tüneteit tapasztalják.

A kálciumnak hála megelőzhető a vastagbélrák illetve a csontritkulás is.

 

Ezen kívül a szezámmag nagyszerű protein forrás, így vegetáriánusok számára kifejezetten ajánlott az ételekhez. A magas rosttartalom miatt jót tesz az emésztésnek, valamint a cink, amely a kollagén előállításban játszik szerepet, rugalmasabbá és feszesebbé teszi a bőrt.

 

A szezámmag fogyasztható pirított formában, megvásárolható pasztaként, vajként illetve lisztként is, így rengeteg étel készíthető belőle.

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.