Málnás fahéjas sütemény
január 4, 2017

Málnás fahéjas sütemény

 image-1-11

Hozzávalók a fahéjas szóráshoz

  • 65 g barnacukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj

Hozzávalók a tésztához

  • 115g sótlan vaj, plusz a tepsi kikenéséhez
  • 100g xilit
  • 2 nagy tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 250g zabpehely liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál só
  • 230g tejföl
  • 200g málna

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy kb. 22×22 centis sütőformát.
  • Egy mixerben keverjük össze a vajat a cukorral, amíg krémes lesz. Adjunk hozzá a tojásokat és a vanília kivonatot, majd keverjük egyenletesre.
  • Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és a sóval.
  • Fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet és a tejfölt a vajas mixhez, közben keverjük folyamatosan.
  • Öntsük a tészta felét a kivajazott formába, majd egyengessük el a felületét.
  • Szórjuk rá a cukros fahéjas mix felét, és a málna felét, majd öntsük rá a tészta maradék részét. Megint jöhet a cukros fahéjas mix és a málna.

image-1-13

  • Süssük 50-60 percig, vagy amíg a fogpiszkáló próbánál a fogpiszkáló szárazan jön ki.
  • Hagyjuk 5-10 percet lehűlni mielőtt felszeleteljük.

Jó étvágyat kívánunk!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2693,55  -
Fehérje, g 59,45  -
Szénhidrát, g 339,32  -
Zsírok, g 65,55  -
A-vitamin, μg 690,30 86%
B12-vitamin, μg 0,78 10%
B6-vitamin, mg 0,25 6%
C-vitamin, mg 18,34 2%
Cink, mg 7,18 30%
D-vitamin, μg 1,56 2%
E-vitamin, mg 4,37 4%
Folsav, μg 30,31 5%
Foszfor, mg 1031,23 49%
Kalcium, mg 466,69 47%
Kálium, mg 1090,86 55%
K-vitamin, μg 18,82 25%
Magnézium, mg 277,29 74%
Mangán, mg 6,96 348%
Niacin, mg 2,26 5%
Pantoténsav, mg 1,14 6%
Réz, mg 0,90 90%
Riboflavin, mg 0,78 19%
Szelén, μg 84,72 56%
Tiamin, mg 0,54 16%
Vas, mg 7,49 31%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.