Kéksajtos céklasaláta
január 24, 2017

Kéksajtos céklasaláta

 Image-1-4

Hozzávalók

  • 3 közepes méretű cékla jól megmosva, a levelek és a vége eltávolítva
  • fél kávéscsésze víz
  • fél kávéscsésze balzsamecet
  • 1 evőkanál juharszirup
  • egy kisebb zacskó vegyes zöldsaláta
  • 4 evőkanál pirított dió
  • 4 evőkanál morzsolt kéksajt ( feta sajt)

 

Elkészítés

  • A sült cékla elkészítéséhez melegítsük fel a sütőt 220 fokra.
  • Tegyük a céklát és a vizet egy 16×16 centis tepsibe és fedjünk le alufóliával. Süssük körülbelül 45 percig, vagy amíg a kés könnyedén áthatol az egész céklán.
  • Várjuk meg amíg kihűl, majd hámozzuk meg. Ha jól megsült, akkor könnyen lejön a széle.
  • Szeleteljük fel vékony szeletekre.
  • Amíg a cékla fő, készítsük el az öntetet. Egy kis lábasban keverjük össze a juharszirupot és a balzsamecetet, majd várjuk meg amíg elkezd forrni, ekkor csökkentsük a hőfokot, és kevergessük, amíg nagyjából a felére csökken az öntet. Hűtsük le teljesen, ekkor a szirup még inkább be fog sűrűsödni.
  • A zöldsalátát helyezzük el egy nagy tálra. Tegyük a tetejére a felszeletelt céklát, a kéksajtot valamint a pirított diót.
  • Végül öntsük rá a szirupot.

 

Jó étvágyat!

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 493,40  -
Fehérje, g 19,16  -
Szénhidrát, g 26,51  -
Zsírok, g 13,85  -
A-vitamin, μg 62,58 8%
B12-vitamin, μg 0,54 7%
B6-vitamin, mg 0,22 5%
C-vitamin, mg 3,57 0%
Cink, mg 2,56 11%
D-vitamin, μg 0,21 0%
E-vitamin, mg 0,26 0%
Folsav, μg 40,95 7%
Foszfor, mg 294,71 14%
Kalcium, mg 319,06 32%
Kálium, mg 499,14 25%
K-vitamin, μg 1,59 2%
Magnézium, mg 70,59 19%
Mangán, mg 1,11 55%
Niacin, mg 0,81 2%
Pantoténsav, mg 0,44 2%
Réz, mg 0,42 42%
Riboflavin, mg 0,48 11%
Szelén, μg 9,67 6%
Tiamin, mg 0,09 3%
Vas, mg 1,65 7%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.