Céklás csokoládé torta
január 21, 2017

Céklás csokoládé torta

 Image-1

Egy olyan csokitorta ami egészséges, és még az ízén sem lehet érezni semmi mellék cékla ízt!

 

Hozzávalók

  • 2 közepes cékla, meghámozva
  • 1/2 evőkanál. zöldség olaj
  • 170g sótlan lágy vaj + kivajazni a formát
  • 255 liszt + a tortaforma kiszórásához
  • 50g holland kakaópor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  • 170g xilit
  • 2 nagy tojás, szobahőmérsékleten
  • 1 tk. vanília kivonat

 

Hozzávalók a krémhez

  • 140 g sótlan vaj
  • 150g xilit
  • 100g kakaópor
  • 1 dl tejszín
  • 1 tk. tiszta vanília kivonat
  • 1/2 tk. só

 

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Forgassuk olíva olajba a céklát, majd bugyoláljuk fóliába és pároljuk a sütőben 1 órát. Hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Csökkentsük a hőfokot 170 fokra. Kettő 20 centi átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, majd szórjunk bele lisztet, és forgassuk körbe, hogy mindenhol beletapadjon a liszt a vajba.
  • Meghámozzuk és finomra reszeljük a céklát.
  • Szitáljuk a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát és a sót egy közepes tálba.
  • Egy konyhai robotgép segítségével verjük fel a vajat a cukorra közepes sebességen körülbelül 3 percig.
  • Egyesével adjuk hozzá a tojásokat.
  • Keverjük bele a reszelt céklát valamint a vanília kivonatot.
  • Kapcsoljuk lejjebb a gép sebességét és fokozatosan szitáljuk bele a liszt felét.
  • Öntsünk hozzá egy teli kávéscsésze forró vizet, majd adjuk hozzá a maradék lisztet és gyors fokozaton keverjük 2 percig.
  • Osszuk el a tésztát egyenletesen a két tortaforma között, és egyengessük el a tetejét.
  • Süssük a tortát körülbelül 25 percig, vagy amíg a fogpiszkáló próba során a fogpiszkáló szárazon jön ki.

 

  • Olvasszuk fel a vajat egy kis lábasban, majd adjuk hozzá a kakaóport és a xilitet. Keverjük össze egyenletesre.

 

  • Adjuk hozzá a tejszínt, a vanília kivonatot és a sót. Folyamatosan kevergessük amig el nem kezd bugyogni. Öntsük át a krémet egy kis tálba és tegyük a hűtőbe 1 órára, negyedóránként keverjünk rajta egyet.

 

  • Az egyik tortalapot helyezzük rá a tányérra, majd kenjünk meg krémmel jó alaposan. Tegyük rá a másik tortalapot is, majd kenjünk be a tetejét krémmel, és az oldalát is.

 

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 3625,30  -
Fehérje, g 52,18  -
Szénhidrát, g 312,76  -
Zsírok, g 172,45  -
A-vitamin, μg 1391,04 174%
B12-vitamin, μg 0,64 9%
B6-vitamin, mg 0,24 6%
C-vitamin, mg 5,15 1%
Cink, mg 8,55 36%
D-vitamin, μg 1,56 2%
E-vitamin, mg 5,23 5%
Folsav, μg 66,41 11%
Foszfor, mg 1001,65 48%
Kalcium, mg 383,32 38%
Kálium, mg 2260,20 113%
K-vitamin, μg 15,85 21%
Magnézium, mg 556,47 148%
Mangán, mg 4,50 225%
Niacin, mg 2,12 4%
Pantoténsav, mg 1,15 6%
Réz, mg 3,99 399%
Riboflavin, mg 0,68 16%
Szelén, μg 42,83 29%
Tiamin, mg 0,08 2%
Vas, mg 14,72 61%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.