A narancslé tényleg jó a megfázásra?
január 8, 2017

A narancslé tényleg jó a megfázásra?

 image-1-3

Biztos te is számtalanszor hallottad, hogy igyál frissen facsart narancslevet, ha beteg vagy, mert megerősíti az immunrendszered? De valóban igaz ez?

 Úgy néz ki épp az ellenkezője igaz. A cukor, ami a narancslében van, azt jelzi az immunrendszerednek, hogy pihenhet. A narancs és a narancslé nem ugyanaz, ha a tápértékét nézzük; a narancs egészséges, míg a narancslé inkább szénsavas üdítőhöz hasonlít, mint a narancshoz. Csak úgy, mintha a cukros gépi változatot választanánk, a frissen facsart narancslé is tele van gyümölcscukorral.  A szervezetedben a fehérvérsejtek felelősek részben az immunrendszerért, ugyanis elpusztítják a kórokozókat, amik megjelennek a testedben. A szénhidrát és a cukor ’elálmosítja’ az immunrendszert, ami után akár 5 óráig pihen, mielőtt visszatér a normális működésbe.

Megfázásra sokkal jobb megoldás a víz, a húsleves, meleg tea, és ha ragaszkodsz a narancshoz, akkor inkább egyed meg, mintsem megigyad.

 

A narancslé valóban jó C-vitamin forrás?

Noha a narancslé tartalmazhat sok C-vitamint, a magas cukortartalma megakadályozza, hogy a szervezet feldolgozza. A glükóznak ugyanazokra a receptorokra van szüksége mint a C-vitaminnak, azonban nem juthat hozzá mindkettő. Minél magasabb a vércukorszinted, annál kevesebb vitamint tud a szervezeted feldolgozni. Ha úgy érzed, hogy szeretnél extra adag C-vitamint juttatni a szervezetedbe az egészséged megőrzése érdekében, akkor szerezz be dobozzal a patikában!

 

Mik a legjobb ételek megfázásra?

Igyál sok vizet, gyógyteát, valamint húslevest, ha meleg folyadékra vágysz. A hal szintén nagyon jót tesz az immunrendszernek, ugyanis az omega-3 csökkenti a gyulladást, és hozzájárul a megfázás vagy az influenza leküzdéséhez. A fokhagyma nem csak ízesíti az ételeket, hanem tartalmaz allicint,  egy kénes vegyületet, amely antioxidánsokat termel bomlás közben. A fokhagymánk akkor van a legnagyobb antioxidáns tartalmi, mikor nyersen fogyasztod. Fogyassz citrusféléket, de ne folyadék formájában, hanem magát a gyümölcsöt. A gomba szintén nagy mennyiségben tartalmaz immunerősítő antioxidánsokat, mint a B-vitamin és a kálium.  

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.