A kurkuma paszta, ami nélkül nem tudsz élni!
január 22, 2017

A kurkuma paszta, ami nélkül nem tudsz élni!

 Image-1-3

Ezt a dél ázsiai arany színű növényt, már régóta használják az ősi tradicionális gyógyászatban, mert nagyra becsülik kiemelkedő gyulladásgátló tulajdonságait. Manapság már teákat, gyümölcsleveket és mindenféle pasztát használnak a különböző megbetegedésekre, mint a megfázás, influenza vagy az Alzheimer-kór. Ez a növény ugyanis képes csökkenteni a gyulladást, akár szájon át fogyasztjuk, akár helyileg történik vele a kezelés. Megvédi a májat a károsodásoktól, stresszoldó, javítja a hangulatot, segít a rák megelőzésében, fájdalomcsillapítóként is használható, csökkenti a koleszterin szintet valamint felelős a mentális egészség megőrzésében. Egyik legkedveltebb házi szépítőszer, ha a pasztát a problémás arcbőrre kened vékony rétegben, majd 15 perc után lemosod!

A fő vegyület, aminek a csodálatos hatások köszönhetők a kurkumin, a szervezetben nagyon gyorsan lebomló anyag, és egyáltalán nem szívódik fel jól a testben. Azonban a bio-piperin, egy olyan vegyület ami a fekete borsban található, lelassítja a kurkumin feldolgozását. A kükuszolaj, vagy más zsírok szintén segítenek lassítani ezt a folyamatot, és hozzájárulnak, hogy több kurkumint hasznosítson a szervezeted.

Így érkezünk el oda, hogy érdemes egy keveréket, egy egyfajta pasztát készíteni, ami nagyon hatásos.

Az elkészített pasztát 2 hónapig lehet hűtőben tárolni, tökéletesen passzol sós és édes receptekhez, levesekhez, pörköltekhez,, turmixokhoz, de akár teába is belekeverhető.

 

Hozzávalók

  • 1 kávéscsésze mentes ásványvíz
  • fél kávéscsésze bio kurkuma por
  • negyed kávéscsésze kókuszzsír ( kókuszolaj, extraszűz olíva olaj)
  • 1 teáskanál FRISSEN őrölt fekete bors

 

Elkészítés

  • egy kis serpenyőbe adjuk hozzá a kurkuma port és a vizet, és közepes hőfokon főzzük amíg egy sűrű pépet kapunk.
  • Keverjük bele a borsot, és a zsiradékot, majd adjunk hozzá vizet, ha szükséges.
  • Ízlés szerint 1-2 evőkanál méz is hozzákeverhető, valamint 1-2 teáskanál egyéb fűszer, ami illik a kurkumához (szerecsendió, curry por, fahéj, kardamom, vagy só)
  • Ha eléré a megfelelő paszta állagot, tároljuk befőttes üvegben a hűtőben akár 2 hónapig.

Naponta 1-2 teáskanál javasolt belőle fogyasztani, ami összekeverhető mogyoróvajjal, meleg vízzel, teával, krumplival, pörkölttel, salátával, és bármi mással, ami ízvilágunknak megfelel!

Ha nem szeretnél pasztán készíteni, akkor tabletta formájában is megtalálod ezt a csodanövényt a Bioheal webshopjában! 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.