Joghurtos gyümölcs falatok
január 9, 2017

Joghurtos gyümölcs falatok

 image-1-5

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 130g görög joghurt
  • 1 evőkanál méz
  • fagyasztható gyümölcs, mint: banán, kivi, eper, mangó
  • 12 hurkapálcika vagy vastag nyalóka pálca
  • díszítőelemek, mint: apróra vágott pekándió, kesudió, pisztácia, mini csokoládé chips, hántolt mandula, darált mogyoró…

 

Elkészítés

  • Egy kis tálkába keverjük össze a mézet a görögjoghurttal, majd tegyük a fagyasztóba 5 percre.
  • Vágjuk fel a gyümölcsöt akkora darabkákra, amit át lehet húzni a pálcikán és nem esik le. A közepes méretű eper például maradhat.
  • A kívánt díszítőelemeket tegyük külön kis tálba, abba fogjuk megforgatni a joghurtos gyümölcsünket.

toppings

  • Szúrjuk fel a hurkapálcikára a gyümölcsöt, majd mártsuk bele a joghurtba. Egy kanál segítségével borítsuk be az egész gyümölcsöt.
  • Forgassuk meg a joghurtot a mogyoróban, pisztáciában, vagy amiben szeretnénk.

image-1-4

  • Tegyük a megmártott gyümölcsfalatokat egy sütőpapírral lefedett tálcára és tegyük a fagyasztóba két órára.

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 879,10  -
Fehérje, g 23,74  -
Szénhidrát, g 145,13  -
Zsírok, g 8,88  -
A-vitamin, μg 46,32 6%
B12-vitamin, μg 0,28 4%
B6-vitamin, mg 0,48 11%
C-vitamin, mg 74,06 7%
Cink, mg 1,90 8%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 5,11 5%
Folsav, μg 23,93 4%
Foszfor, mg 303,32 14%
Kalcium, mg 198,07 20%
Kálium, mg 1328,40 66%
K-vitamin, μg 50,37 67%
Magnézium, mg 155,81 42%
Mangán, mg 1,35 67%
Niacin, mg 2,49 5%
Pantoténsav, mg 0,81 4%
Réz, mg 0,78 78%
Riboflavin, mg 0,47 11%
Szelén, μg 12,41 8%
Tiamin, mg 0,10 3%
Vas, mg 2,81 12%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.