3 diétás reggeli
január 19, 2017

3 diétás reggeli

Sonkás sajtos quinoa falatok

 Image-1-7 

Hozzávalók

  • 2 csésze főtt quinoa (körülbelül 3/4 csésze nyers)
  • 2 tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1 kis cukkini felaprítva
  • 1 marék apróra vágott cheddar sajt
  • 6-7 szelet sonka kockára vágva
  • 2 evőkanál petrezselyem, apróra vágott
  • 2 evőkanál aprított vagy reszelt parmezán sajttal
  • 2 zöld hagyma, felaprítva
  • só bors

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  • Egy nagy keverőtálban keverjük össze az összes hozzávalót.
  • Egy kis muffin sütő formát ( nem a 12 lyukút hanem kisebbet) béleljünk ki muffin papírral.
  • A quinoát főzzük meg a zacskón leírtaknak megfelelően.
  • A mixet kanalazzuk a muffinformába, és süssük 15-20 percig, amíg a kis muffinok teteje aranybarna lesz.
  • Ha nagy muffin formát használsz, akkor kicsit több sütésre lesz szükség, erre érdemes odafigyelni.
  • Hagyjuk legalább 5 percet lehűlni, mielőtt kivesszük a formából.

 

 

Fűszeres kókuszos quinoa muffin

 Image-1-8

Hozzávalók

  • 1 evőkanál lenmag liszt
  • 3 evőkanál víz
  • 1 nagy tört banán
  • 5 evőkanál almaszósz
  • 125ml kókusz joghurt
  • 4 evőkanál méz
  • 160g zabpehely liszt
  • 60g quinoa
  • 65g mandula liszt
  • 30g kókusz cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • ¼ teáskanál só

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki muffin formát papírral.
  • Keverjük össze a lenmaglisztet a vízzel, és tegyük félre.
  • Egy mixer segítségével keverjük össze a banánt, az alma szószt, a joghurtot, és a mézet ( ha vanília kivonatot vagy aromát használsz akkor azt is).
  • Egy másik tálba keverjük össze a száraz hozzávalókat. Ezután adjuk hozzá a lenmaglisztet.
  • A száraz mixet adjuk hozzá a banánoshoz, és keverjük egyenletesre.
  • A muffinformákat töltsük meg a masszával. Hagyjuk 5-10 percet pihenni, mielőtt betennénk a sütőbe.
  • Süssük őket 25 percig, vagy amíg a fogpiszkáló próba során a fogpiszkáló tisztán jön ki.
  • Hagyjuk teljesen kihűlni.

 

 

Édesburgonyád avokádós burrito

 Image-1-9

Hozzávalók

  • 6 darab tortilla lap
  • 3 közepes méretű édesburgonya
  • 42dkg fekete bab, leöblítve és lecsepegtetve
  • 1/4 teáskanál római kömény
  • 1/4 teáskanál chili por
  • Pirospaprika-pehely, ha szükséges
  • 8 nagy tojásfehérje
  • 1 avokádó, kockára vágva
  • 15 dkg olvadós sajt
  • 5-6 evőkanál enchilada mártás( fokhagymás chilis paradicsomszósz köménnyel)

 

Elkészítés

  • Előszőr főzzük meg az édesburgonyát. Ha megfőtt egy villa segítségéve nyomkodjuk szét egy kicsit.
  • Tegyük a mikróba és süssük további 4-6 percig.
  • Egy másik tálba tegyük bele a babot, adjuk hozzá a köményt, a chilit, és a chilipelyhet. Keverjük össze alaposan majd tegyük félre.
  • Egy közepes tálkában verjük fel a tojásfehérjét, majd egy serpenyőben közepes hőfokon főzzük meg a tojást úgy, hogy ragacsos állagot kapjunk. Ha elkészült vegyük le a tűzről.
  • A burrito elkészítéséhez melegítsük meg a tortillat. Terítsük ki a tortilla lapokat, és kenjük meg az összezúzott édesburgonyával.
  • Egyenletesen osszuk el a tojásfehérjét, a felkockázott avokádót, a fekete babot, és a reszelt sajtot a tortillak között.
  • Mindegyiket locsoljuk meg egy kanál enchilada szósszal.

Image-1-3

  • Sózzuk-borsozzuk meg.
  • Hajtsuk be az egyik végét, majd a felhajtásra merőlegesen kezdjük el feltekerni.
  • Ahhoz, hogy megmelegítsük a burritokat kapcsoljuk be a sütőt 145 fokra, és egy sütőpapírral kibélelt tálcán süssük őket 5-10 percig.
  • Tálaljuk tejföllel, vagy csípős szósszal.

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.