Rumos mazsolás kuglóf
december 21, 2016

Rumos mazsolás kuglóf

  image-1-2

Hozzávalók

  • Marék mazsola
  • 4 evőkanál sötét rum, plusz 2 teáskanál extra
  • 185 gramm vaj, apróra vágott, szobahőmérsékleten
  • 70g xilit
  • 3 tojás
  • 100 g liszt
  • 90g zabpehelyliszt
  • 3 teáskanál sütőpor
  • 4 evőkanál tej

 

Elkészítés

  • Áztassuk be a mazsolát a rumba egy éjszakára.
  • Másnap melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és vajazzunk ki egy kb. 20centi átmérőjű tortaformát, vagy egy kuglóf formát!
  • A vajat, a cukrot, a tojást, a lisztet, a sütőport és a tejet egy elektromos mixer segítségével keverjük egyenletesre.
  • Kapcsoljuk nagyobb sebességre, és keverjük még 3 percig.
  • Egy kanál segítségével forgassuk bele a rumos mazsolát, és ami megmaradt a rumból.
  • A tésztát öntsük át a tortaformába, és süssük 45-50 percig, vagy amíg az egész teljesen átsül.
  • Amíg a torta még meleg, öntsük a tetejére azt a két extra kanál rumot.
  • Mikor már kicsit lehűlt, vegyük ki a formából és hagyjuk teljesen lehűlni.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2625,85  -
Fehérje, g 52,45  -
Szénhidrát, g 195,40  -
Zsírok, g 102,08  -
A-vitamin, μg 946,92 118%
B12-vitamin, μg 0,77 10%
B6-vitamin, mg 0,20 5%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 5,60 23%
D-vitamin, μg 2,60 3%
E-vitamin, mg 5,51 6%
Folsav, μg 22,81 4%
Foszfor, mg 824,98 39%
Kalcium, mg 268,10 27%
Kálium, mg 677,52 34%
K-vitamin, μg 11,74 16%
Magnézium, mg 200,98 54%
Mangán, mg 5,03 252%
Niacin, mg 1,39 3%
Pantoténsav, mg 1,20 7%
Réz, mg 0,66 66%
Riboflavin, mg 0,67 16%
Szelén, μg 79,66 53%
Tiamin, mg 0,42 13%
Vas, mg 6,21 26%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.