Mire figyelj, amikor salátát csomagolsz ebédre?
december 17, 2016

Mire figyelj, amikor salátát csomagolsz ebédre?

 image-1

Könnyű és jó lehetőség erre a befőttes üveg, ami nem csak mutatós de nagyon praktikus is. Megvan azonban a titka, hogy hogyan válogasd össze a zöldségeket, hogy kihozd a salátából a legtöbbet; friss és ízletes legyen.

 

Mire kell ügyelned, mikor összeállítod a salátát?

 

  1. Legyél benne biztos, hogy az üveg teljesen száraz, mielőtt elkezdesz bele tenni dolgokat.
  2. Szeretnél dresszing öntetet? Vagy csomagold külön, vagy válassz olyan ételeket mellé, amiknek az íze helyettesíti az önteteket. A dresszing önmagában nagyon hizlaló ezért inkább válaszd az olíva olajat egy kis Himalája sóval és chili pehellyel.
  3. Minden a rétegezésen múlik. Annak érdekében, hogy a saláta ne legyen egy vizes elázott kupac ebédidőre, a nedvesebb, levesebb ételeket az aljára tedd. Például édesburgonya, vágott paradicsom, hideg tészta stb. mind mehetnek alulra.
  4. A középső réteg lehet kicsit nedvesebb, de ne legyen csurom vizes, mert elrontja a ropogós leveleket a tetején. Ide jöhet a reszelt sárgarépa, a cukkini, káposzta, kukorica, fekete áfonya, és az egész koktélparadicsomok is.
  5. A következő réteg a leveles zöldségek, mint a spenót, ruccola, és egyéb zöld saláta levelek.
  6. A saláta legtetejére mindig jól jön egy kis frissen vágott fűszernövény, csodálatosízt varázsol neki.
  7. Figyelj arra, hogy ne tömd tele az üveget salátával, mert kell egy kis hely, hogy össze tudd rázni, mielőtt megeszed. Ha túl szorosan van tömve az üveg, akkor csak rétegesen tudod fogyasztani is.
  8. Mindig jó, ha fehérjét is adsz a salátához, legyen az csirke, tonhal, főtt tojás, magvak, csonthéjasok- ezeket is a legtetejére tedd.

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.