Hogyan ússzuk meg a szilveszteri másnaposságot?
december 30, 2016

Hogyan ússzuk meg a szilveszteri másnaposságot?

  hangover

Mit kell szem előtt tartani, hogy a szilveszteri buli nem csapjon át szörnyű másnaposságba? Nos néhány jótanács, amit érdemes megfogadni!

 

Minőség a mennyiség helyett!

Fontos a mérsékletesség, még szilveszterkor is! Minél kevesebbet iszol annál jobb. Az égetett szesz nagyon hízlal, ráadásul a koktélok tele vannak cukorral. Inkább igyál 2-3 olyan italt, ami drágább, és egy átlagos napon nem engedheted meg magadnak, és tedd ezzel emlékezetessé az italozást, ne úgy, hogy elsején világodat nem tudod.

 

Hidratálj!

Fontos, hogy a buli előtt-alatt-és után is rengeteg vizet igyál, hogy elkerüld a kiszáradást. Tűzd ki célul, hogy minden utal után megiszol egy pohár ásványvizet. Ez a kis egyszerű trükk segíthet elkerülni a másnaposságot. A májnak sok szüksége van a folyadékra, hogy megszabaduljon azoktól a méreganyagoktól, amik az alkoholban találhatók. A másik indok, hogy miért kell sokat inni, hogy a másnaposság alatti fejfájás egyik fő kiváltó oka a dehidratáltság.

 

Holnap nem árt beszedned ezt a 3 vitamint!

B komplex vitamin C-vitamin és magnézium. Legjobb, ha beveszed őket még az esti ivás előtt, és másnap reggel is, ha felébredsz. Persze nem árt multivitamint az év minden napján szedni, mert a táplálkozásunk akármilyen változatos, nem biztos hogy a megfelelő mennyiséget visszük a szervezetünkbe.

 

Válaszd a máriatövist!

Még nem késő beszerezni a bioboltokból vagy patikákból és segít felkészteni a májad a forgalmas éjszakára. A máriatövis olyan speciális antioxidánsokat tartalmaz, amely segít megvédeni a  májat az alkoholban található méreganyagok ellen.

 

Egyél ivás előtt!

Legjobb, ha egészséges könnyed zöldséges húsos ételt fogyasztasz, és nem valami zsírosat.

 

Igyál kókuszvizet!

Mielőtt lefeküdnél igyál meg egy kis doboz kókuszvizet, ez feltölti az elektrolitokat a szervezetben és hidratál. Ha többet veszel, másnap is jót fog tenni!

 

Válassz ivás utáni szuperkaját!

Vannak ételek amik minden másnaposságra gyógyírt jelentenek. Ilyen például a tojás, banán, méz, gyömbér, körte, gyümölcsök, csirkehúsleves, és a zöldleveles zöldségek. Ezek az ételek habár nem hangoznak olyan jól, mint egy hamburger, de segítenek felgyorsítani a józanodást.

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.