Karácsonyi mini torta
december 14, 2016

Karácsonyi mini torta

 image-1-1 

Egy éjszakát pihentetni kell a beáztatott aszalt gyümölcsöket!! Így az első nap csak 5 percet vesz igénybe, a sütés és az igazi sütemény készítés másnap történik!

 

Hozzávalók 4 kis ajándék formájú tortához

  • Masni a dekoráláshoz
  • 250 vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 teáskanál finomra reszelt narancs héja
  • 15 ml friss narancslé
  • 15 ml száraz sherry, vagy brandy
  • 60g vaj, lágy
  • 55 g barna cukor
  • 1 tojás
  • 75 g liszt
  • 1 teáskanál vegyes mézeskalács fűszerkeverék
  • 25 g baracklekvárral
  • 0,5 kg fehér fondant vagy marcipán

 

Elkészítés

  • keverjük össze az aszalt gyümölcsöket a narancs héjával, a narancslével és a brandyvel. Fedjük le egy műanyag fóliával, és pihentessük egy éjszakát.
  • Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Béleljünk ki egy 20×20 centis négyzet alakú tortaformába ( vagy olyan sütőformát aminek 5-6 centis fala van legalább! ) 3 réteg sütőpapírral.
  • Egy mixer segítségével verjük fel a habot és a vajat krémesre. Adjuk hozzá a tojást, verjük fel ezt is, majd keverjük bele az aszalt gyümölcsös mixet.
  • Adjuk hozzá a lisztet és a mézeskalács fűszerkeveréket.
  • Kanalazzuk bele a mixet a formába, és egyengessük el a tetejét.
  • Süssük 2 óráig, vagy amíg a fogpiszkáló próba során, a fogpiszkáló szárazon jön ki.
  • Egy éles késsel vágjuk fel 5×5 centis kockákra.
  • Melegítsük fel a lekvárt egy serpenyőben, majd ha kész szűrjük át egy szitán, hogy a gyümölcsdarabokat kiszűrjük.
  • Kenjük a lekvárt a sütemény oldalára és tetejére.
  • Osszuk fel a fondantot/marcipánt 4 egyenlő részre, egy résznek kb 15 centis átmérőjűnek kell lennie. A marcipánt vagy a fondantot porcukorral hintett felületen nyújtsuk ki. borítsuk be vele a tortát, és éles késsel szabjuk fazonra.
  • Kössük át szalaggal vagy tegyünk a tetejére masnit.

 

Kellemes készülődést!

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.