Hogyan maradj fit az ünnepek alatt?
december 22, 2016

 

Hogyan maradj fit az ünnepek alatt?

 

Idén ne mondogasd magadnak, hogy ezen a két héten már nem múlik, majd januárban elkezdesz odafigyelni. Két hét alatt felborul az egész rendszered, és utána sokkal nehezebb lesz visszaállni a dolgokra. Két hét alatt annyi „kárt” tudsz okozni a testedben, hogy azt utána 2 hónapba telik ledolgozni.

Két lehetőséged van. Vagy úgy teszel, mintha az ünnepek feljogosítanának, hogy ne csinálj semmit és korlátlanul egyél, vagy kicsit jobban odafigyelsz a beosztásodra és az étkezésre.

 

Nos, mit tegyél, hogy fitten kezd az új évet?

 

Tervezd be az edzést

Ha heti 4-5 alkalommal jársz edzeni, akkor is próbálj meg legalább 3x mozogni az ünnepek alatt. Ha nincs időd elmenni, akkor végezz otthoni gyakorlatokat. Tervezd meg előre mely napokon sportolsz, és még reggel ess túl az edzésen, így nem hátráltatja a családi programot sem.

 

Figyelj a kalóriára

Ha tudod, hogy az ünnepek alatt rengeteget fogsz enni, akkor az előtte lévő napokban csökkentsd kicsit az étkezéseket , hogy ne plusz kalóriákat vigyél be a szervezetedbe. Ha tudod, hogy vacsorára több fogás is lesz, valamint rengeteg desszert, akkor az előtte lévő étkezések diétásak legyenek. Otthon készíts egészséges süteményt, és azokat egyed a fehér cukros változat helyett!

 

Kontroláld az adagod

Emlékszel még a tenyér mérős módszerre? Miből mennyit ajánlott enni? Ezeket a mennyiségeket ne lépd túl, és akkor nem lesz gond!

 12790946_564269640403078_4130655563918784761_n

Növeld az edzések hatékonyságát!

Ha eddig 1 órát edzettél, akkor told meg extra 15 perc kardióval vagy még két gyakorlattal. A lényeg, hogy az edzésed nagyobb kihívást jelentsen számodra, mint korábban. Ha időd engedi, egy extra kardió napot is iktass be. Még ha nem is szeretsz futni, akkor is érdemes elmenni kocogni 40 percre. Ingyenes és gyors megoldás!

 

Edz az étkezés előtt

Ha pont étkezés előtt edzel, akkor nem kell pluszban bevinned a kalóriákat a szervezedbe, mert a nem eszel duplán. Egy hatékony edzés után, mindig éhesek vagyunk, és enni akarunk, ezért ha összekötjük a családi lakomával, nem lesz bűntudatunk.

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.