Csokis hólabda
december 23, 2016

Csokis hólabda

 image-1-13

Hozzávalók

  • 125ml olaj
  • 85 g olvasztott csokoládé, ami már nem meleg
  • 220 g xilit
  • 2 teáskanál vanília
  • 60 ml tej
  • 3 tojás
  • 260 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 60 g porcukor

 

Elkészítés

  • Minden hozzávalót keverjünk össze kivéve a porcukrot.
  • Pihentessük a tésztát minimum 4 órát, de ha lehetséges egy éjszakát.
  • A tésztából gyúrjunk körülbelül 3 centis labdákat, és mindegyik labdát forgassuk meg a porcukorban.
  • Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, és egy sütőpapírral kibélelt tálcára helyezzük a kis hólabdákat.
  • Süssük 10-12 percig, majd ha elkészült hagyjuk hűlni 5 percet mielőtt mozgatjuk őket.

 

Jó étvágyat!

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 4174,70  -
Fehérje, g 69,83  -
Szénhidrát, g 447,42  -
Zsírok, g 131,60  -
A-vitamin, μg 1016,94 127%
B12-vitamin, μg 0,87 12%
B6-vitamin, mg 0,27 6%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 8,94 37%
D-vitamin, μg 2,73 4%
E-vitamin, mg 6,82 7%
Folsav, μg 26,52 4%
Foszfor, mg 1209,78 58%
Kalcium, mg 466,10 47%
Kálium, mg 1347,33 67%
K-vitamin, μg 17,44 23%
Magnézium, mg 403,91 108%
Mangán, mg 8,01 400%
Niacin, mg 2,35 5%
Pantoténsav, mg 1,46 8%
Réz, mg 1,89 189%
Riboflavin, mg 0,77 18%
Szelén, μg 100,31 67%
Tiamin, mg 0,57 17%
Vas, mg 13,97 58%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.