Pekándiós csirkemell
november 26, 2016

Pekándiós csirkemell

 image-1-7

Hozzávalók

  • 70 dkg csirkemellfilé
  • 40dkg pekándió
  • 3 evőkanál lisz
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors
  • 1/2 teáskanál paprika
  • 2 nagy tojás
  • apróra vágott petrezselyem a díszítéshez, opcionális

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő sütőt 200 fokra. Egy nagy tálcát fedjünk le sütőpapírral és fújjuk be sütőspray-vel.
  • Vágjuk fel csíkokra a csirkemellet.
  • A pekándió negyedét tegyük a darálóba és dolgozzuk apró morzsásra. Figyelj rá, hogy ne legyen krémes, csak annyit daráljunk rajta, amennyi szükséges.
  • Egy kis tálba keverjük össze pekándiót, a lisztet, a sót, a borsot, és a paprikát.
  • A maradék pekándiót szintén tegyük a darálóba, és nagyobb szemcsés darabokra zúzzuk. Öntsük ki egy mélytányérba.
  • Egy harmadik mély tányérban verjük fel a tojást.
  • Minden szelet csirkét forgassunk meg a lisztes pekánmorzsás mixben, majd a tojásban és végül a nagyobb pekándarabokban. Tegyük a sütőtálcára.
  • Süssük 10 percig, majd minden szeletet forgassunk meg, és süssük további 10 percet. Bizonyosodjunk meg róla, hogy jól átsült a csirke.
  • Tálaljuk mézes mustáros szósszal, vagy joghurtos fokhagymással!

 

Jó étvágyat!

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.