Milyen vitaminokra van szükséged a hajnövekedéshez?
november 14, 2016

Milyen vitaminokra van szükséged a hajnövekedéshez?

 

Arról álmodozol, hogy szép erős és fényes hajad legyen, ami még esetleg növekszik is? Eleged van a töredezett végekből? Ismered az érzést, hogy a hajad egy bizonyos hosszúságig megnő, azonban utána csak elkezd töredezni és le kell vágni?

Sokan nem veszik észre, de a haj növekedésének köze van az étrendhez és a diétához.

 

Olvasd el a listát a top 10 vitaminról, amik valóban segítenek a haj növekedésében!

 

C-vitamin

Legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a C vitamin segít egészségesnek maradni, megvéd a gyakori megfázások és más betegségekkel szemben. Amit sokan nem vesznek észre, hogy a C vitamin segít  erősíteni a haj szerkezetét. Ez azért van, mert a C vitamin segíti a kollagéntermelést, amely létfontosságú fehérjét a hajnak, bőrnek és körömnek.

 Ha a hajad nagyon töredezik, akkor talán C vitamin hiányban szenvedsz.

B-vitaminok

Gyakran B komplex vitaminokként kínálják, és szintén nagy szerepet játszik az egészséges életmód megőrzésében.

A B-vitamin befolyásolja az energia szinted, az anyagcserét, az izmok, a haj és a köröm növekedését. Összeségében a B vitamin elősegíti a sejtek növekedését és osztódását, ami fontos az egészséges haj növekedéséhez.

Figyelmeztető jelek, hogy B vitamin hiányod van: gyengeség vagy fáradtság, könnyen szerzel kék foltokat, valamint nem nő a haj.

 b12-e1464187250201

Biotin

A biotin egy B vitamin fajta, azonban fontos külön megemlítenünk mivel az egyik legszélesebb körben használt adalékanyag a különböző szépségvitaminokhoz. Ha azt szeretnénk, hogy hosszabb és egészségesebb hajunk legen, akkor ne feledkezzünk meg a biotinról sem.

 

Niacin

A niacin szintén a B vitaminok családjába tartozik. Z a vitamin táplálja a fejbőrt és az egészséges hajnövekedést. Nem elegendő niatin esetén a haj törékennyé vállik, és sokkal jobban hullik.

 

E-vitamin

Az E vitamin az egyik legkevesebb figyelmet kapó vitamin, pedig egy olyan antioxidánsról beszélünk, amely elengedhetetlen az egészséges haj növekedéséhez. Ha a fejbőrödbe masszírozod az E vitamint, segít megszüntetni a gyulladást, fokozza a vérkeringést, fokozza az oxigén ellátást, valamint segít regenerálni a hajhagymákat.

 

D vitamin

A D vitamin elősegíti az egészséges tüszőnövekedést. Nyáron könnyen pótolható, azonban télen figyeljünk oda, hogyha nem jutunk elég napfényhez, akkor vigyek be szervezetünkbe külsőleg.

 d-e1464187359103

Vas

Ugyan a vas nem egy vitamin, de egy fontos ásványi anyag, amire szüksége an a szervezetednek annak érdekében, hogy megfelelően működjön. Elősegíti a haj növekedését és erősíti a hajszálakat. Vas nélkül a hajad unalmas, vékony és száraz lesz. Azt, hogy vashiányos vagy-e, könnyen kiderítheted egy vérképvizsgálat segítségével.

 

Magnézium

Egy másik ásványi anyag, amire szüksége van a szervezetednek az egészséges működés érdekében.

 mg-e1464187407760

Protein

A protein szintén nem vitamin, de elengedhetetlen az egészséges hajhoz. Ez azért van, mert a haj nagyrészt proteinből áll. Ha nem eszel eleget, a tested nem tudja eléggé táplálni a hajat, és ezáltal töredezetté és szárazzá válik.

 

Cink

Van egy mondás; „fedezd a vitaminszükségleted A-tól Zinkig”. A cink hiány legyengíti a szervezetet, lelassítja az emésztést, valamint fontos szerepet játszik a haj fényességében és növekedésében. A jó hí az, hogy nem nehéz bevinni a szervezetünkbe a cinket; a tökmag, a csicseriborsó, a gomba,a fokhagyma és a spenót is remek forrás!

zinc-e1464187448734

comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.