Fűszeres tökmagos áfonyás müzli
november 16, 2016

Fűszeres tökmagos áfonyás müzli

 image-1-2

Hozzávalók

  • 91 g méz
  • ½ teáskanál vanília aroma
  • 30 g mandula liszt
  • 1/8 teáskanál só
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 evőkanál (15g) mandulavaj
  • 187g egész mandula, apróra vágva
  • 60 g szárított áfonya
  • 104 g hántolt tökmag

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Béleljünk ki egy 20×20 centis tepsit sütőpapírral.
  • Egy spatula segítségével keverjük össze a mézet, a vaníliát, a mandula lisztet, sót, fűszerkeveréket és a mandula vajat.
  • Forgassuk bele a mandulát, az áfonyát és a tökmagot.
  • Kanalazzuk át a mixet a tepsibe, és kicsit nyomkodjuk le.
  • Süssük 22 percig, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen lehűlni. Ezután tegyük a hűtőbe egy órára.
  • Vegyük ki az elkészült müzli szeletet a tepsiből és vágjuk szeletekre.
  • Hűtőben tárolva 2 hétig is jó!

Jó étvágyat!

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1899,49  -
Fehérje, g 69,59  -
Szénhidrát, g 173,43  -
Zsírok, g 9,07  -
A-vitamin, μg 10,08 1%
B12-vitamin, μg 0,83 11%
B6-vitamin, mg 0,17 4%
C-vitamin, mg 0,56 0%
Cink, mg 5,94 25%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 36,31 36%
Folsav, μg 18,12 3%
Foszfor, mg 855,12 41%
Kalcium, mg 510,85 51%
Kálium, mg 1285,81 64%
K-vitamin, μg 2,74 4%
Magnézium, mg 431,05 115%
Mangán, mg 3,87 194%
Niacin, mg 4,50 9%
Pantoténsav, mg 0,67 4%
Réz, mg 1,79 179%
Riboflavin, mg 1,64 39%
Szelén, μg 15,24 10%
Tiamin, mg 0,16 5%
Vas, mg 5,74 24%
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.