Cukkinis fűszeres lepénykenyér
november 30, 2016

Cukkinis fűszeres lepénykenyér

 image-1

Hozzávalók a lepénykenyérhez

  • 1 és 1/2 teáskanál száraz élesztő
  • 1 teáskanál kristálycukor
  • 3/4 csésze meleg víz
  • 450g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só

 

Hozzávalók a feltéthez

  • 2 bögre koktélparadicsommal
  • 1 evőkanál + 1 teáskanál olívaolaj
  • só és frissen őrölt fekete bors
  • 450g ricotta sajt
  • 3 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
  • 2 evőkanál tej, a sovány
  • 1-2 teáskanál friss citromlé
  • 2 teáskanál darált fokhagyma
  • 1 közepes cukkini felszeletelve
  • 6-8 dkg kecskesajt
  • opcionális: zúzott chili-pehely és friss bazsalikom a tetejére

 

Elkészítés

  • Tedd a cukrot es az élesztőt a keverőtálba, dagasztó verővel. Öntsük rá a vizet. Keverjük meg egy picit, majd hagyjuk pihenni 5 percet. A keveréknek habosodnia kell. Ha nem történik meg, nem fut fel az élesztő, akkor csinálj egy másikat.
  • A sima habverővel alacsony sebességen keverjük hozzá a lisztet, az olíva olajat, és a sót. Keverjük 1 percig, vagy amíg összeáll. A tésztának vastagnak és durvának kell lennie.
  • Tegyük át egy belisztezett nyújtódeszkára, majd gyúrjuk kézzel 3-4 percig. Addig gyúrjuk, amíg az egész összeáll.
  • Helyezzük a tésztát egy olajozott tálba, fedjük le műanyag fóliával és hagyjuk pihenni háromnegyed órát.

 

  • Amíg a tészta dagad, készítsük el a feltétet.
  • A félbevágott koktélparadicsomokat keverjük össze 1 kanál olíva olajjal és sóval. Kanalazzuk egy sütőpapírral lefedett tálcára és süssük 200 fokon körülbelül 20 percet.
  • Állítsuk a sütő hőfokát 245 fokra.
  • Keverjük össze a ricottát, a bazsalikomot, tejet, a citromlevet és a fokhagymát egy közepes tálba. Sózzuk borsozzuk meg ízlés szerint.

 

  • A megkelt tésztát csapkodjuk oda a nyújtódeszkához, hogy kimenjen belőle a levegő.
  • Válasszuk kétfelé a tésztát.
  • Az egyik felét kezdjük el kinyújtani a kezünkkel úgy, hogy minden oldalát húzzuk kicsit.
  • Mindkét kinyújtott tésztát tegyük egy sütőpapírra vagy egy pizzatepsibe. Kicsit szurkáljuk meg villával, majd csepegtessünk rá egy kevés olíva olajat.
  • Tegyük a tetejére a ricottás mixet, majd tegyük rá a cukkinit, paradicsomot, végül a kecskesajtot.
  • Süssük 15-20 percig, vagy amíg szépen megpirul.
  • Szórjuk meg chili pehellyel és friss bazsalikommal.

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2782,95  -
Fehérje, g 143,27  -
Szénhidrát, g 331,55  -
Zsírok, g 44,39  -
A-vitamin, μg 516,72 65%
B12-vitamin, μg 0,55 7%
B6-vitamin, mg 0,42 10%
C-vitamin, mg 31,24 3%
Cink, mg 15,36 64%
D-vitamin, μg 0,70 1%
E-vitamin, mg 2,72 3%
Folsav, μg 38,82 6%
Foszfor, mg 2306,79 110%
Kalcium, mg 1487,89 149%
Kálium, mg 2089,41 104%
K-vitamin, μg 24,16 32%
Magnézium, mg 544,77 145%
Mangán, mg 12,35 617%
Niacin, mg 4,64 10%
Pantoténsav, mg 1,13 6%
Réz, mg 1,81 181%
Riboflavin, mg 1,33 32%
Szelén, μg 151,86 101%
Tiamin, mg 1,03 31%
Vas, mg 12,88 54%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.