Ananászos csirke
november 23, 2016

Ananászos csirke

  image-1

Hozzávalók

  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál szobahőmérsékletű víz
  • 50 g barna cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 120 ml szójaszósz
  • 60 ml almaecetet
  • 1 gerezd fokhagyma, apróra zúzva
  • 1/2 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál frissen őrölt fekete bors
  • 4 bőr nélküli kicsontozott csirkemell
  • 1 bögrényi friss vagy konzerv ananász kocka
  • opcionális: apróra vágott zöldhagyma és a szezámmag a díszítéshez

 

Elkészítés

  • Keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet egy kis tálban.
  • Egy kisebb serpenyőben közepes hőfokon keverjük össze a barna cukrot, a mézet, szójaszószt, almaecetet, fokhagymát, gyömbért és borsot.
  • Adjuk hozzá a keményítős mixet.
  • Engedjük hogy elkezdjen forrni. Hagyjuk rotyogni 1 percet.
  • Hagyjuk kihűlni a szószt körülbelül 10 percig.
  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  • Egy magasabb sütőformába fektessük le a csirkemell darabokat és szórjuk rá az ananászt.
  • Öntsük rá a szószt, majd forgassuk meg a csirkét, hogy biztos minden oldalát érje.
  • Süssük 30 percig, vagy amíg a csirke teljesen átsül.
  • Szórjuk rá a tetejére az apróra vágott zöldhagymát és a szezámmagot.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1163,00  -
Fehérje, g 138,33  -
Szénhidrát, g 142,75  -
Zsírok, g 3,00  -
A-vitamin, μg 46,80 6%
B12-vitamin, μg 0,32 4%
B6-vitamin, mg 0,46 11%
C-vitamin, mg 42,74 4%
Cink, mg 3,86 16%
D-vitamin, μg 0,70 1%
E-vitamin, mg 0,35 0%
Folsav, μg 8,99 1%
Foszfor, mg 1381,64 66%
Kalcium, mg 98,56 10%
Kálium, mg 1773,66 89%
K-vitamin, μg 4,69 6%
Magnézium, mg 215,61 57%
Mangán, mg 1,69 84%
Niacin, mg 10,49 22%
Pantoténsav, mg 0,75 4%
Réz, mg 1,41 141%
Riboflavin, mg 0,18 4%
Szelén, μg 32,70 22%
Tiamin, mg 0,09 3%
Vas, mg 1,97 8%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.