3 lisztmentes cookie
november 21, 2016

3 lisztmentes cookie

 

Csokoládés mandulás süti

image-1-6

Hozzávalók

  • 1 nagy tojás
  • 250 g mandula vaj, szobahőmérsékleten
  • 90 g barna cukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 21 g cukrozatlan kakaópor
  • 190 g apróra vágott étcsokoládé, vagy csokoládé chips
  • 1/3 csésze csokoládéval bevont napraforgómag, opcionális

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két nagy tálcát terítsünk le sütőpapírral.
  • Egy keverő segítségével verjük fel a tojást. Keverjük bele a mandula vajat, a barna cukrot a sütőport és a kakaó port.
  • Keverjük bele a csoki darabokat.
  • Körülbelül 1,5 kanálnyi tésztát kanalazzunk rá a sütőpapírra. A kanál hátuljával óvatosan nyomkodjuk le a sütiket.
  • Nyomkodjuk a tetejébe a napraforgó magot, vagy egyéb finomságot amit szeretnénk.
  • Süssük 9-10 percig. Ha elkészült, a sütik nagyon puhának fognak tűnni, azonban ez nem baj! Ha ropogós sütit szeretnél, süsd 11-12 percig!
  • Hagyjuk a sütiket lehűlni 10 percig.
  • A sütemény tészta akár 3 hónapig eláll a fagyasztóban!

 

Mogyoróvajas zabos süti

image-1-7

Hozzávalók

  • 60 g zabpehely
  • 1/2 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 nagy tojás
  • 250 g mogyoróvaj szobahőmérsékleten
  • 70g xilit
  • 90 g félédes vagy étcsokoládé chips

 

Elkészítés

  • Egy közepes méretű tálban keverjük össze a zabot, a fahéjat és a sütőport.
  • Verjük fel a tojást, majd keverjük hozzá a mogyoróvajat és a xilitet.
  • Forgassuk bele a csoki darabokat.
  • Tegyük félre pihenni 30 percre.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két nagy tálcát terítsünk le sütőpapírral.
  • Körülbelül 1,5 kanálnyi tésztát kanalazzunk rá a sütőpapírra. A kanál hátuljával óvatosan nyomkodjuk le a sütiket.
  • Nyomkodjuk a tetejébe a napraforgó magot, vagy egyéb finomságot amit szeretnénk.
  • Süssük 9-10 percig. Ha elkészült, a sütik nagyon puhának fognak tűnni, azonban ez nem baj! Ha ropogós sütit szeretnél, süsd 11-12 percig!
  • Hagyjuk a sütiket lehűlni 10 percig.
  • A sütemény tészta akár 3 hónapig eláll a fagyasztóban!

 

Mogyoróvajas brownie süti

image-1-8

Hozzávalók

  • 1 nagy tojás
  • 250 g mogyoró vaj, szobahőmérsékleten
  • 40 g xilit
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 21 g cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál vanília-kivonat
  • 3/4 csésze mogyoró

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két nagy tálcát terítsünk le sütőpapírral.
  • Egy nagyobb tálban verjük fel a tojást. Keverjük bele a mogyoróvajat, a xilitet, a sütőport és a kakaót. Ha jól összekeveredett adjuk hozzá a vanília aromát.
  • Forgassuk bele a mogyoródarabokat.
  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Két nagy tálcát terítsünk le sütőpapírral.
  • Körülbelül 1,5 kanálnyi tésztát kanalazzunk rá a sütőpapírra. A kanál hátuljával óvatosan nyomkodjuk le a sütiket.
  • Nyomkodjuk a tetejébe a napraforgó magot, vagy egyéb finomságot amit szeretnénk.
  • Süssük 9-10 percig. Ha elkészült, a sütik nagyon puhának fognak tűnni, azonban ez nem baj! Ha ropogós sütit szeretnél, süsd 11-12 percig!
  • Hagyjuk a sütiket lehűlni 10 percig.
  • A sütemény tészta akár 3 hónapig eláll a fagyasztóban!

 

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.