125 kcal-ás csokis muffin
november 20, 2016

125 kcal-ás csokis muffin

 image-1-5

Hozzávalók

  • 185 g sütőtök püré
  • 70g xilit
  • 82g tiszta juharszirup
  • 2 nagy tojásfehérje
  • 160 g zsírszegény görög yogurt
  • 2 evőkanál kókuszolaj, olvasztott
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 62g zabpehely liszt
  • 66 g teljes kiőrlésű liszt
  • 42 g cukrozatlan kakaópor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 és 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszer
  • 60 g mini csokoládé chips

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Egy muffin sütőformába tegyünk kis papírokat.
  • Egy nagy tálba keverjük össze a sütőtököt, xilitet, juharszirupot, tojásfehérjét, görögjoghurtot, olajat és vanília aromát.
  • Egy másik tálban keverjük össze a liszteket, a kakaó port, a sót, a sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, és mézeskalács fűszerkeveréket.
  • Lassan keverjük bele a lisztes keveréket a folyékonyba.
  • Forgassuk bele a mini csoki chipset.
  • Osszuk el egyenlően a tésztát a formák között, majd süssük 5 percig 200 fokon.
  • Ezután csökkentsük a hőfokot 170 fokra és süssük további 13 percet. Fogpiszkálópróbával teszteljük, hogy eléggé átsült e. Ha még ragacsos, akkor süssük további 2 percig.

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1498,74  -
Fehérje, g 51,43  -
Szénhidrát, g 240,65  -
Zsírok, g 22,78  -
A-vitamin, μg 517,74 65%
B12-vitamin, μg 0,41 5%
B6-vitamin, mg 0,15 4%
C-vitamin, mg 5,83 1%
Cink, mg 9,80 41%
D-vitamin, μg 0,00 0%
E-vitamin, mg 2,01 2%
Folsav, μg 14,02 2%
Foszfor, mg 861,47 41%
Kalcium, mg 310,21 31%
Kálium, mg 1599,07 80%
K-vitamin, μg 7,17 10%
Magnézium, mg 381,39 102%
Mangán, mg 7,62 381%
Niacin, mg 2,22 5%
Pantoténsav, mg 0,68 4%
Réz, mg 2,31 231%
Riboflavin, mg 0,69 17%
Szelén, μg 52,75 35%
Tiamin, mg 0,33 10%
Vas, mg 11,45 48%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.