Sajtos csirkés buci
október 28, 2016

Sajtos csirkés buci

 

Hozzávalók

  • 45 dkg pizzatészta
  • 2 dl bazsalikomos paradicsom szósz
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 45 dkg csirke, jól átsütve, majd apró darabokra bontva
  • 4 szelet friss mozzarella sajt
  • 200 g reszelt parmezán
  • marék friss bazsalikom levél

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és béleljünk ki egy tálcát sütőpapírral.
  • Enyhén lisztezzük be a vágódeszkánkat és nyújtsuk ki a pizzatésztát.
  • Egy kis tálban keverjük össze a csirkét, a parmezánt és a szósz felét.
  • A csirkés mixet tegyük a tészta közepére hosszúkás vonalban.
  • Tegyük a tetejére a mozzarella sajtot, és a bazsalikomleveleket.

image-1-13

  • A széleit vagdossuk be kb. 2cm vastagságú csíkokra, és hajtogassuk egymásra.

image-1-12

  • Az egész fonatot tegyük át a sütőpapírra.

image-1-11

  • Kenjük meg a tetejét olíva olajjal, szórjunk rá még parmezánt, majd süssük 25-30 percig, vagy amíg elkezd pirulni.
  • Miután elkészült, hagyjuk 5 percet kicsit hűlni.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1806,30  -
Fehérje, g 179,01  -
Szénhidrát, g 82,44  -
Zsírok, g 47,72  -
A-vitamin, μg 494,34 62%
B12-vitamin, μg 1,80 24%
B6-vitamin, mg 0,41 10%
C-vitamin, mg 11,83 1%
Cink, mg 10,53 44%
D-vitamin, μg 0,94 1%
E-vitamin, mg 3,12 3%
Folsav, μg 8,22 1%
Foszfor, mg 2146,04 102%
Kalcium, mg 2014,74 201%
Kálium, mg 1616,40 81%
K-vitamin, μg 34,79 46%
Magnézium, mg 194,61 52%
Mangán, mg 0,27 13%
Niacin, mg 5,67 12%
Pantoténsav, mg 0,63 3%
Réz, mg 0,75 75%
Riboflavin, mg 0,50 12%
Szelén, μg 62,58 42%
Tiamin, mg 0,04 1%
Vas, mg 1,46 6%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.