Pestokrémes tészta
október 13, 2016

Pestokrémes tészta

image-1-11 

Hozzávalók

  • 1 bögre friss bazsalikom apróra vágva
  • 150g reszelt parmezán sajt
  • 3 evőkanál fenyőmaú
  • 2 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 2 evőkanál vaj
  • 340 fettuccini tészta

 

Elkészítés

  • Tegyük fel forrni a vizet és főzzük meg a tésztát al dentére.
  • Amíg fő a tészta, készítsük el a pestót.
  • Egy ételfeldolgozóba tegyük bele a bazsalikom háromnegyedét, 100 g parmezén sajtot, a fenyőmagot, fokhagymát, sót és borsot.
  • Kezdjük el összedarálni a hozzávalókat, közben finoman csorgassuk bele az olíva olajat.
  • Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat és adjuk hozzá a főzőtejszínt.
  • Keverjük bele a pestót, keverjük el egyenletesre, és hagyjuk rotyogni 2-3 percig.
  • Kapcsoljuk le a serpenyő alatt a lángot, és keverjük bele a maradék parmezánt. Épp addig keverjük, amíg a sajt elolvasd.
  • Tegyük bele a tésztát a pestóba, és forgassuk bele egyenletesen.
  • Ha szeretnél, ilyenkor belekeverhetsz már elkészült csirkemell csíkokat.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2841,10  -
Fehérje, g 100,34  -
Szénhidrát, g 309,81  -
Zsírok, g 60,52  -
A-vitamin, μg 529,26 66%
B12-vitamin, μg 0,98 13%
B6-vitamin, mg 0,43 10%
C-vitamin, mg 8,29 1%
Cink, mg 9,94 41%
D-vitamin, μg 0,75 1%
E-vitamin, mg 4,55 5%
Folsav, μg 127,05 21%
Foszfor, mg 1326,13 63%
Kalcium, mg 1094,66 109%
Kálium, mg 1024,98 51%
K-vitamin, μg 46,13 62%
Magnézium, mg 251,75 67%
Mangán, mg 5,47 274%
Niacin, mg 12,25 26%
Pantoténsav, mg 1,03 6%
Réz, mg 1,23 123%
Riboflavin, mg 1,29 31%
Szelén, μg 178,34 119%
Tiamin, mg 1,01 31%
Vas, mg 8,69 36%
     

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.