Halloweeni sajtos harapnivaló
október 13, 2016

Halloweeni sajtos harapnivaló

image-1-14 

Hozzávalók

  • 45 dkg pizzatészta
  • 120 g sótlan vaj
  • 300 g mozzarella sajt
  • mártogató szósz: pestó, vagy bármi más
  • 200 g parmezán

 

Elkészítés

  • melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Két tálcát béleljünk ki sütőpapírral.
  • Osszuk el 10 egyenlő részre a pizzatésztát. Ha kisebb csontokat akarunk akkor 15-20.
  • Mindegyik labdából sodorjunk arasznyi hosszúságú kicsit vastagabb rudat.
  • Helyezzük őket megfelelő távolságra egymástól a sütőpapíron.
  • Egy késsel vágjuk be mindkét végét a tésztának, és kezünkkel húzzuk kicsit szét.

image-1-13

  • Kenjük meg a vajjal majd szórjuk meg a parmezán sajttal.
  • Süssük 15 percig, aztán vegyük ki és szórjuk rá a mozzarela sajtot.
  • Tegyük vissza a sütőbe további 5-7 percre, vagy amíg a sajt megolvad.

Jó étvágyat!

 

A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2773,40  -
Fehérje, g 152,44  -
Szénhidrát, g 66,46  -
Zsírok, g 126,72  -
A-vitamin, μg 1053,48 132%
B12-vitamin, μg 2,87 38%
B6-vitamin, mg 0,20 5%
C-vitamin, mg 0,00 0%
Cink, mg 12,85 54%
D-vitamin, μg 1,24 2%
E-vitamin, mg 2,58 3%
Folsav, μg 6,39 1%
Foszfor, mg 2050,62 98%
Kalcium, mg 2894,36 289%
Kálium, mg 602,88 30%
K-vitamin, μg 10,32 14%
Magnézium, mg 127,66 34%
Mangán, mg 0,10 5%
Niacin, mg 1,38 3%
Pantoténsav, mg 0,36 2%
Réz, mg 0,06 6%
Riboflavin, mg 0,65 16%
Szelén, μg 45,50 30%
Tiamin, mg 0,10 3%
Vas, mg 1,87 8%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.