Sült ricotta caponataval
szeptember 23, 2016

Sült ricotta caponataval

 image-1-5

Hozzávalók

  • 500g friss ricotta
  • 25g reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • pirítós
  • friss oregánó

 

Caponatahoz

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 hagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 piros és 1 sárga paprika, sült, hámozott, apróra vágott
  • 2 evőkanál sózott kapribogyó, leöblítve, szárított
  • 3 evőkanál apróra vágott, kimagozott olajbogyó
  • 2 evőkanál apróra vágott bazsalikom
  • 1 evőkanál balzsamecet

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Béleljünk ki sütőpapírral egy magas falú kenyérsütő tepsit. ( 1L űrtartalom )
  • Keverjük össze a ricottát a tojással és sózzuk borsozzuk meg. Öntsük a tepsibe, fedjük le lazán sütőpapírral és süssük 50 percig. Hagyjuk 5 percig kihűlni, majd fordítsuk ki.
  • Eközben hevítsük fel az olajat egy közepes méretű serpenyőben.
  • Süssük a hagymát, fokhagymát 4-5 percig, amíg megüvegesedik.
  • Adjuk hozzá a capribogyót, paprikát és olajbogyót, és főzzük keverés mellett 5 percig.
  • Keverjük hozzá a bazsalikomot és a balzsamecetet, majd sózzuk meg, és hagyjuk kicsit lehűlni.
  • A ricottát vágjuk fel 6 egyenlő részre, tálaljuk a caponatával, és szórjuk meg friss oregánóval.

Jó étvágyat!

 

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 2064,00  -
Fehérje, g 125,39  -
Szénhidrát, g 246,18  -
Zsírok, g 39,26  -
A-vitamin, μg 5599,08 700%
B12-vitamin, μg 0,93 12%
B6-vitamin, mg 2,82 67%
C-vitamin, mg 8,18 1%
Cink, mg 15,77 66%
D-vitamin, μg 1,19 2%
E-vitamin, mg 63,39 63%
Folsav, μg 48,71 8%
Foszfor, mg 1539,49 73%
Kalcium, mg 1759,14 176%
Kálium, mg 5483,40 274%
K-vitamin, μg 178,10 237%
Magnézium, mg 493,03 131%
Mangán, mg 3,90 195%
Niacin, mg 16,36 34%
Pantoténsav, mg 3,98 22%
Réz, mg 1,97 197%
Riboflavin, mg 3,43 82%
Szelén, μg 87,65 58%
Tiamin, mg 0,43 13%
Vas, mg 43,37 181%

 

Címke:
Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.