Répatorta muffin
szeptember 1, 2016

Répatorta muffin

 Image-1-13

Hozzávalók

  • 125g friss datolya, kimagozott, apróra vágott
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 30g alacsony zsírtartalmú kefir
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vanília esszencia
  • 1/2 kis sárgarépa, reszelt
  • 125g liszt

 

Elkészítés

  • Melegítsük elő a sütőt 190 fokra és a sütőformába tegyünk papírt.
  • Kis lábasban keverjük össze a datolyát 1 dl hideg vízzel közepes hőfokon. Várjuk meg, míg forrni kezd a víz. Csökkentsük a hőfokot, és kevergessük még 2 percig.
  • Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a szódabikarbónát. Tegyük félre, és hagyjuk lehűlni.
  • Elektromos habverő segítségével verjük fel a cukrot és a kefírt.
  • Adjuk hozzá a tojást és a vanília esszenciát, és keverjük jól össze.
  • Keverjük bele a reszelt répát és a datolyát.
  • Szórjuk bele a lisztet, és alaposan keverjük össze.
  • Kanalazzuk a formába és süssük 15-20 percig vagy amíg jól megsül.

 

 A recept teljes ásványi anyag és vitamintartalma:

Vitamin, ásványi anyagok Mennyiség Bioheal ajánlás
     
kcal 1041,90  -
Fehérje, g 32,72  -
Szénhidrát, g 192,97  -
Zsírok, g 4,60  -
A-vitamin, μg 904,80 113%
B12-vitamin, μg 0,28 4%
B6-vitamin, mg 0,25 6%
C-vitamin, mg 2,00 0%
Cink, mg 3,73 16%
D-vitamin, μg 1,04 1%
E-vitamin, mg 1,07 1%
Folsav, μg 23,30 4%
Foszfor, mg 556,99 27%
Kalcium, mg 158,41 16%
Kálium, mg 1120,89 56%
K-vitamin, μg 15,85 21%
Magnézium, mg 171,18 46%
Mangán, mg 3,69 184%
Niacin, mg 2,07 4%
Pantoténsav, mg 1,06 6%
Réz, mg 0,69 69%
Riboflavin, mg 0,41 10%
Szelén, μg 47,20 31%
Tiamin, mg 0,31 9%
Vas, mg 5,20 22%

 

Kategória:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.