Melyik ételek öregítenek?
szeptember 26, 2016

Melyik ételek öregítenek?

 image-1

A táplálkozásod hatással van az élettartamra is. Sok étel és ital, valamint káros szokások elősegítik a korai öregedést. A legtöbb feldolgozott élelmiszer méreganyagot tartalmaz, amik idővel felhalmozódnak, ezzel sok egészségügyi komplikációt okozva. Ha távol tartod magad a listán szereplő élelmiszerektől, akkor hosszabb, jobb minőségű életet élhetsz.

 

Gyorséttermi kaják

A gyorséttermi kaják tele vannak transzzsírokkal, amik elzáródást okoznak az artériákban. Ezek ez ételek maximum energiában gazdagok, de értékes tápanyagot nehezen találunk bennük. Az ételeiket nehéz megemészteni, ami azt eredményezni,  hogy elraktározza a szervezetünk. Ennek következtében romlik a kromoszómák védő hatása, és korai öregedést okoz.

 

Feldolgozott ételek

 

Feldolgozott élelmiszerek egyaránt tartalmaznak a transz zsírokat és nehéz szénhidrátokat. A szénhidrátok károsítják kollagént ami például érzékenyebb teszi a bőrt. Mesterséges összetevőket ízesítő anyagokat és tartósítószereket tartalmazó feldolgozott élelmiszerek mindig tele vannak káros nyomelemekkel, nem beszélve arról hogy nem ugyanaz a tápértéke mint a friss élelmiszereknek.

 

Magas sótartalmú ételek

A só nagy mennyiségben történő fogyasztása de hidratálja szervezetet. A sós ételek növelik a vesebetegség és a vérnyomásproblémák kialakulását kockázatát, valamint kiszáradást és fáradékonyságot eredményeznek, ezáltal sokkal idősebbnek nézünk ki mint a valós korunk.

 

Felesleges kávébevitel

A kávé nem közvetlenül befolyásolja hosszú élettartamot, Azonban a kiszáradás, amit a koffein tartalmú italok okoznak idő előtti öregedés eredményeznek. Hosszú ideig tartó dehidratáltság károsítja a bőrt. Kávé vizelethajtóként is ismert, ami megakadályozza hogy a bőr eltárolja vizet, így testünk ráncos és száraz lesz.

 

Túl sok alkohol

Az alkohol meg egy ilyen programja kiszáradást okozhatja. Az alkalmi ivással nincs probléma, azonban a rendszeres alkohol fogyasztás az egyik legrosszabb dolog amit tehetünk testünkkel. Hatása hasonlít a kávéra mivel kiszárítja szervezetünket és dehidratálttá tesz.

 

Energiaitalok

Az energiaitalok kávéhoz hogy az a volt hasonlóan kiszáradáshoz vezethetnek.  Emellett tartalmaznak olyan vegyületeket amelyek hatása nem ismert teljesmértékben,  így veszélyes is. Az energia italok rontják a fogzománcot is, ezért semmikép nem javasolt.

 

 Szénsavas italok

 Szénsavas italok nagy mennyiségű cukrot vagy magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupot tartalmaznak.  Fruktóz nagymennyiségben osztályának korai öregedéshez,  a bőr egészségre gyakorolt hatása miatt.  Az ember nem kap megfelelő hidratálást amikor szénsavas italokat fogyaszt.  Nagymennyiségű cukornak köszönhetően a bőr elveszti rugalmasságát,   és korai öregedés következik be.

 

 Mesterséges édesítőszerek

Noha a cukor számos egészségügyi problémát okoz a mesterséges édesítőszerek nem a legjobb alternatíva.  Az édesítőszerek gyakran  aszpartámot tartalmaznak,  amelyik toxikus vegyület,  és elősegíti a lelki kifejlődését.  Legjobb alternatíva a Stevia ami egy kalóriamentes édesítőszer.

 

Olcsó hústermékek

Az olcsó húsoknak magas zsírtartalma,  és gyakran tele vannak tartósítószerrel.  Zsíros húsok C vitamint használják fel a szervezetben ami hatása van az immunrendszerre is. A sovány húsfélék mindenképpen előnyösebb a szervezetnek.

 

 

Címke:
comments powered by Disqus

Keresés

Kiemelt hírek

Cimkék

© 2014 Bioheal. Az Eurotrade Pharma csoport tagja.